Ingezonden persbericht

ENGELSE TOPCLUB LIVERPOOL OP TERBORG TOERNOOI

De Engelse topclub Liverpool is de zesde deelnemer aan het Terborg Toernooi 2009. De miljoenenploeg heeft aangegeven met de sterkst mogelijke selectie naar Nederland af te reizen om de titel van het prestigieuze jeugdvoetbaltoernooi te veroveren.

Het eerste team van Liverpool, vijfvoudig winnaar van de Europa Cup 1 / Champions League, strijdt nog mee om de titel in de Premier League. Bij de club, die haar thuiswedstrijden speelt op het legendarische Anfield Road, staan de Nederlanders Dirk Kuyt en Ryan Babel onder contract.
De Nederlandse trainers Piet Hamberg en Jan de Koning hebben van de clubleiding de opdracht gekregen om van de jeugdopleiding van de Reds de beste van Engeland te maken.

Het Braziliaanse Atletico Mineiro, in 2008 winnaar van het Terborg Toernooi, zal aankomende editie de wisselbeker die bij de eerste plaats hoort verdedigen. De fysiek sterke Zuid-Amerikaanse baltovenaars versloegen vorig jaar in de eindstrijd PSV na strafschoppen nadat de stand na de reguliere speeltijd en de verlenging gelijk bleef.

Uit Nederland zullen Ajax, PSV, Feyenoord en De Graafschap deelnemen aan de 30e editie van het prestigieuze jeugdvoetbaltoernooi. Het Terborg Toernooi is het enige toernooi waar de traditionele top 3 uit Nederland acte de presence geeft.

Tijdens de loting, die woensdag 25 maart plaatsheeft, zullen de overige deelnemers aan het Terborg Toernooi 2009 bekend worden gemaakt. Het organisatieteam van het Terborg Toernooi is op dit moment nog in onderhandeling met een aantal gerenommeerde buitenlandse clubs om het deelnemersveld aan het jubileumtoernooi rond te maken.

Het Terborg Toernooi wordt vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 mei 2009 gehouden op de voetbalvelden van Sportcomplex De Paasberg in Terborg. Dat is het weekeinde precies na Hemelvaartdag.

Vele bekende voetbalclubs hebben al hun opwachting gemaakt tijdens voorgaande edities van het Terborg Toernooi, zoals: FC Barcelona, Chelsea, Schalke '04, AC Milan, FC Porto, Boca Juniors, RSC Anderlecht, Dynamo Kiev, Fenerbahçe, Celtic, Internazionale, Fiorentina, Atletico Madrid, Tottenham Hotspur, Jomo Cosmos, Aston Villa, Valencia, Benfica, Aberdeen en de nationale jeugdselecties van Nigeria, Japan, Amerika, Joegoslavië, Zambia, Ghana en Burkina Faso.

Meer informatie is te vinden op: www.terborgtoernooi.nl

----------------------------E I N D E P E R S B E R I C H T------------------------