Groen!

Marijke Pinoy versterkt Oost-Vlaamse Groen!-lijst

Datum
25/03/2009

Auteur
Inge Jooris voor Groen!

Actrice Marijke Pinoy staat bij de komende Vlaamse verkiezingen op de Oost-Vlaamse Groen!-lijst. Marijke Pinoy is samen met Arne Sierens en Johan Heldenbergh theatermaakster bij Compagnie Cecilia. Zij vertolkte onlangs nog de rol van Martine Reeckmans in de veel bekeken televisieserie âDe smaak van De Keyserâ en is binnenkort ook te zien in 'Soeur Sourire', de nieuwe film van Stijn Coninx. In 2007 creëerde zij zelf al een theaterstuk rond de zingende non. Zij nam ook een hoofdrol op zich in de films 'Ben X' van Nic Balthazar en 'Vidange Perdue' van Geoffrey Enthoven.

Marijke Pinoy engageerde zich altijd al. Tekenend voor het engagement van Marijke Pinoy is, dat ze zich zwaar geraakt voelt door de recente gebeurtenissen in Gaza. Ze stelde toen luidop een aantal indringende vragen: "Beseffen mensen eigenlijk wel voldoende wat daar gebeurt? Ontelbare moeders en weerloze kinderen worden kapot gemaakt, uitgemoord. Dat is toch ronduit schandalig? Los van enige politieke overtuiging, is er toch niemand die zoiets kan laten gebeuren?" Ze trad vorig weekend vol overtuiging op tijdens de benefiet 'Gent voor Gaza'.

Ook het lot van de mensen zonder papieren beroert haar sterk. "Veel van die mensen zitten in een onvoorstelbaar moeilijke situatie. Dat ze een betere toekomst zoeken voor zichzelf en voor hun kinderen is toch normaal. Wij moeten hen helpen. Een goede beschaving is er een die mensen die het moeilijk hebben, meetrekt in de grote groep."

De actrice ambieert geen politiek mandaat. "Groen! zit niet zomaar wat te verkopen. Zij gaan voor inhoud. Ik vind het goed dat er mensen zijn die hun nek uitsteken en ik wil hen steunen."

Groen!lijsttrekker Filip Watteeuw verwelkomt haar met open armen. "Marijke zou gewoon kunnen tevreden zijn met het succes dat ze heeft. Maar dat ligt niet in haar aard. Ze blijft zich engageren en risico's nemen. Het valt mij altijd op, hoe oprecht haar verontwaardiging over onrecht is. Het is echt een grote madam. Ik ben dan ook heel erg tevreden dat zij onze lijst wil versterken."

Groen! maakte eerder al de top drie van de lijst bekend. Op één, twee en drie staan respectievelijk Filip Watteeuw, Elisabeth Meuleman en Elke Decruynaere. Vlaams volksvertegenwoordiger Vera Dua duwt de lijst. Later wordt de volledige lijst bekend gemaakt.

Contact:
Filip Watteeuw - lijsttrekker Groen! Oost-Vlaanderen 0479 275786 Riet Gillis - voorzitter pollcomité 0499 514370 Dirk Vos - voorzitter Groen! Oost-Vlaanderen 0472 838462

Contact: Filip Watteeuw - lijsttrekker Groen! Oost-Vlaanderen

Marijke Pinoy gaat voor Groen!