Ingezonden persbericht


Persbericht

Thuiswerken steeds populairder
~ Meer Nederlandse organisaties beschikken over benodigde ICT-infrastructuur voor thuiswerken ~

Vianen, 26 maart 2009 - Thuiswerken wordt steeds populairder. Uit onderzoek van Citrix Systems onder bezoekers van Citrix Partner Exchange & Solutions Seminar blijkt dat maar liefst 84 procent van de organisaties thuiswerken mogelijk maakt via de ICT-infrastructuur. Vorig jaar was dat nog 69 procent. Negen op de tien organisaties nemen de mogelijkheden voor thuis of mobiel werken mee in hun IT-aankoopbeslissingen.

Weinig werkgevers maken duidelijke afspraken over thuiswerken. 26 procent van de 115 organisaties heeft specifieke regelgeving op het gebied van bereikbaarheid, in 23 procent van de gevallen krijgen werknemers een vergoeding voor de thuiswerkkosten. Een kleiner gedeelte van de ondervraagde organisaties (13%) verzorgt een volledig ingerichte thuiswerkplek voor werknemers.

Een derde (34%) van de ondervraagden ondervindt geen problemen met thuiswerken. Een andere 32 procent geeft aan dat vooral op gebied van beheer regelmatig problemen voorkomen. Ook security (27%) blijkt zo nu en dan problemen op te leveren. Naast de technische problemen zien de ondervraagden het verlies van controle (18%), de verminderde bereikbaarheid van werknemers (11%) en verminderde prestaties (19%) als nadeel van het thuiswerken.

"Het is een goede zaak dat steeds meer organisaties over een ICT-infrastructuur beschikken die nodig is om te kunnen thuiswerken", aldus Rob van der Hoeven, voorzitter Stichting Nederlands EwerkForum en Area Vice President Benelux bij Citrix Systems. "Nieuwe technologieën maken dit steeds eenvoudiger. Citrix werkt samen met partners als Microsoft en Intel aan Project Independence, dat de komende jaren de manier zal veranderen waarop werknemers en werkgevers met hun computer omgaan. Zo wordt het binnenkort mogelijk om zakelijke en privé-gebruik van een laptop helemaal te scheiden, zonder de beveiliging van het bedrijfssysteem in gevaar te brengen, door de introductie van een client hypervisor. Meer en meer maken de technische oplossingen resultaatgericht werken waar dan ook mogelijk. Bedrijven zoals de Rabobank laten zien dat productiviteit, enthousiasme en flexibiliteit toenemen wanneer met vertrouwen op resultaat wordt gestuurd. Waar men werkt maakt dan niet meer uit."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Citrix

Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS) is wereldwijd marktleider en de meest vertrouwde naam op het gebied van application delivery infrastructure. Meer dan 215.000 organisaties wereldwijd vertrouwen op Citrix om elke gebruiker optimaal toegang te bieden tot elke applicatie, met de beste prestaties, het hoogste beveiligingsniveau en de laagste kostprijs. De complete Fortune 100 en 99% van de Fortune Global 500 maakt gebruik van Citrix, alsmede honderdduizenden kleine bedrijven en particulieren. Citrix heeft ongeveer 8.000 verkoop- en alliantiepartners in meer dan 100 landen. In 2008 behaalde Citrix een omzet van $1,6 miljard. Kijk voor meer informatie op www.citrix.com.