KPN NV


Mooiste Contact Fonds

KPN gaat ervan uit dat contact voorziet in een emotionele behoefte van iedereen en dat contact daarom ook voor iedereen binnen handbereik zou moeten zijn. Daarom is het Mooiste Contact Fonds opgericht. Het doel van het Mooiste Contact Fonds is groepen die relatief gevoelig zijn voor sociaal isolement te helpen. In 2009 zijn dat:
* Kinderen waarbij het contact met leeftijdsgenoten ontbreekt om gezondheidsredenen.

* Ouderen voor wie de mediaontwikkelingen soms wat te snel gaan.
* Buurtbewoners in achterstandswijken die in een isolement dreigen te raken

Sinds januari 2008 werkt het Mooiste Contact Fonds samen met partnerorganisaties die ervaring hebben met het tegengaan van sociaal isolement. Het Fonds geeft niet alleen geld aan projecten, KPN-medewerkers en oud-medewerkers stellen ook tijd en expertise beschikbaar. Ruim 900 vrijwilligers van KPN deden in 2008 mee met het Mooiste Contact Fonds.

KlasseContact

Samen met Ziezon, een organisatie die langdurig zieke kinderen in staat stelt in contact te blijven met school en klasgenootjes, heeft het Mooiste Contact Fonds het project `KlasseContact' opgezet. (Chronisch) zieke kinderen kunnen met behulp van een laptop met webcam thuis en een televisiescherm met een camera op school contact onderhouden met hun leeftijdsgenootjes. Tachtig kinderen kregen in 2008 de kans om zo (weer) deel uit te maken van hun klas. In 2009 stelt het Mooiste Contact Fonds nogmaals tachtig ICT-sets (Digibeters & Webchairs) beschikbaar. De KPN-vrijwilligers zorgen ervoor dat de verbinding tussen de klas en het kind gemakkelijk tot stand komt.

ComputerPlusBus

Ook het OuderenFonds kan rekenen op het Mooiste Contact Fonds. Via de `ComputerPlusBus' maken ouderen kennis met het gebruik van nieuwe media om contact te leggen met anderen. (Oud-)medewerkers van KPN gaan mee met de ComputerPlusBus om senioren vertrouwd te maken met bijvoorbeeld internet, sms of MSN. Onder het genot van een kopje koffie, gebak en gezelschap leren ouderen te wennen aan nieuwe media om zo hun angst voor computers te overwinnen. In 2008 heeft de bus vele locaties in Nederland aangedaan en ook in 2009 gaat de bus weer op pad.

Resto VanHarte

Resto VanHarte is het nieuwe initiatief dat in 2009 is toegevoegd aan het Mooiste Contact Fonds. Met de oprichting van laagdrempelige eetgelegenheden in achterstandswijken, Resto's, brengt Stichting Resto VanHarte buurtgenoten met elkaar in contact. Er zijn momenteel 19 Resto's verspreid door het land. KPN zal de Resto's naast financiële ondersteuning en het inzetten van vrijwilligers, ook helpen om verder te groeien. In 2009 maakt het Mooiste Contact Fonds het mogelijk dat er vijf nieuwe restaurants worden geopend en ontwikkelt KPN een professioneel centraal reserveringssysteem. Vanzelfsprekend zitten hier KPN'ers aan de telefoon!

Meer informatie is te vinden op www.mooistecontactfonds.nl.