Ingezonden persbericht


EA'S Need for Speed Shift SCHEURT KOMEND NAJAAR DE WINKEL IN

Need for Speed SHIFT is een levensechte race-ervaring met jou achter het stuur

SCHIPHOL-RIJK, 26 maart 2009 - Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) heeft bekend gemaakt dat Need for Speed(TM) SHIFT, de nieuwste racegame in de Need for Speed-serie, in Europa vanaf 17 september 2009 verkrijgbaar zal zijn.

Need for Speed SHIFT biedt een waarheidgetrouwe race-ervaring op legendarische racecircuits, waaronder Brands Hatch in het Verenigd Koninkrijk. De game is ook uitgerust met het grootste aantal 'high-performance' wagens ooit uit de geschiedenis van Need for Speed, waaronder de bekende Pagani Zonda, de Porsche 911 GT2 en de Lotus Elise.

"We wilden met Need for Speed SHIFT het genre van de racegames naar een nog hoger niveau tillen en een ongekend originele Need for Speed-game maken", zegt Patrick Soderlund, senior vice-president van EA Games Europa. "We hebben ons geconcentreerd op een race-ervaring vanuit het eerste perspectief. Zo kunnen we het best de intens hoge snelheden en spanning van het racen weergeven." Spelers beleven deze intense en prachtig vormgegeven race-ervaring vanuit het perspectief van de coureur door een combinatie van zintuiglijke G-krachten, een hyper-realistische cockpit-weergave en de alles overdonderende crash-dynamica. Het nauwkeurige en toegankelijke racemodel van Need for Speed SHIFT is gebaseerd op echte fysica zodat je elke botsing, elke verandering op de weg en elk beetje grip levensecht ervaart. Need for Speed SHIFT wordt ontwikkeld door Slightly Mad Studios in samenwerking met Black Box en Patrick Soderlund. Het team van Slightly Mad Studios bestaat uit ontwikkelaars en ontwerpers die aan de bekroonde games GT Legends en GTR 2 hebben gewerkt. De PSP-versie van de game wordt ontwikkeld door de Bright Light-studio van EA. Need for Speed SHIFT wordt in het najaar van 2009 uitgebracht voor het PLAYSTATION®3 computer entertainment systeem, het Xbox 360® video game and entertainment systeem, PC en de PSP®. Bezoek voor meer informatie www.needforspeed.com. Beeldmateriaal en de originele Engelstalige persberichten kunnen gevonden worden op http://info.ea.com.

###