Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuw magazine voor online communicatie

Voor iedere organisatie die zijn corporate website wil verbeteren, schreven Geert-Jan Smits, Saskia Buijl en Geert Jan Grimberg van internetadviesbureau Jungle Minds het Online Corporate Communications Magazine. Het magazine bevat succesvolle praktijkvoorbeelden en inspirerende interviews met toonaangevende bedrijven. Ook beschrijven de auteurs dé trends in online communicatie voor 2009.

Het Engelstalige magazine richt zich op communicatie professionals die binnen (internationale) organisaties verantwoordelijk zijn voor de corporate website. De best practices en interviews behandelen alle aspecten van het corporate communicatie vakgebied: corporate branding, investor relations, recruitment, duurzaamheid, perscommunicatie en intranet.

Internet is voor steeds meer bedrijven het primaire kanaal om stakeholders te bereiken en om ze bij de organisatie te betrekken. "Bezoekers verwachten informatie, beleving en interactie. Om de effectiviteit van online communicatie te verbeteren zullen bedrijven beeld, video, rich internet, maar ook blogs of een chatfunctie aan moeten bieden", aldus Saskia Buijl. Bovendien zijn de duizenden of zelfs miljoenen bezoekers van de corporate website ook potentiële klanten van het bedrijf. De corporate website heeft dus ook een leadgenererende functie.

Dit magazine geeft inzicht in de trends die aan deze ontwikkelingen ten grondslag liggen. En laat succesvolle websites en bedrijven zien via best practices en interviews. De auteurs bieden communicatie professionals inspiratie, inzicht en concrete handvatten hoe zij hun corporate website kunnen verbeteren. Enkele van de 7 trends die Jungle Minds definieert:


- De beleving: het versterken van de boodschap door informatie te visualiseren en concretiseren en te vertalen naar een beleving
- De visie: open en transparant communiceren over de visie op de bedrijfsactiviteiten, maar ook de sector en de politieke omgeving waarin het bedrijf opereert
- De marketingmachine: inzetten van de corporate website om merken, producten, USP's onder de aandacht te brengen en zelfs leads te genereren

De auteurs
Geert-Jan Smits is directeur van Jungle Minds, een toonaangevend internetadviesbureau. Hij heeft zich gespecialiseerd in strategische internetprojecten. Daarnaast geeft hij regelmatig presentaties rondom online communicatie en marketing op congressen en evenementen. Saskia Buijl is expert consultant Corporate Communicatie bij Jungle Minds en adviseert corporates en beursgenoteerde bedrijven bij het verbeteren van hun online corporate communicatie. Geert Jan Grimberg is binnen Jungle Minds betrokken bij de advisering rondom corporate websites. Ook voert hij interim projecten uit.


- Einde bericht -