Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NEDERLAND KIJKT ACHTER DE SCHERMEN BIJ BURGERS' ZOO

Arnhems dierenpark is vanaf woensdag 8 april 23.15 uur elf weken lang landelijk op SBS 6 te zien

Burgers' Zoo brengt in samenwerking met SBS 6 een nieuw programma op de televisie, waarin de ontwikkelingen in het Arnhemse dierenpark op de voet worden gevolgd. De medewerkers van het park nemen de kijker thuis mee bij allerlei bijzondere gebeurtenissen. Diertransporten, operaties, introducties bij soortgenoten, gedragsverrijking, fokprogramma's en de komst van bijzondere gasten als Sir David Attenborough en Jane Goodall worden van zeer dichtbij gevolgd. Vanaf woensdag 8 april 23.15 uur zendt SBS 6 elf weken lang de docusoap Burgers' Zoo: Drukte In De Dierentuin uit.

Groot succes in het buitenland
In landen als Duitsland, België en Engeland zijn diverse dierentuinseries al enkele jaren erg succesvol, zoals blijkt uit de kijkcijfers die deze programma's halen. Omdat Burgers' Zoo veel gasten ontvangt uit Duitsland en vakantiegangers uit Vlaanderen, zijn verschillende Duitse en Belgische dierentuinprogramma's al vaker te gast geweest in het Arnhemse dierenpark. De beelden die in Arnhem zijn opgenomen, hebben tot enthousiaste reacties geleid vanuit binnen- en buitenland. Veel bezoekers hebben Burgers' Zoo regelmatig gevraagd, waarom de beelden niet op de Nederlandse televisie te zien zijn.

De filosofie van moderne dierenparken
Moderne dierenparken als Burgers' Zoo ruilen onderling dieren binnen professionele fokprogramma's. Zij betalen niet voor ontvangen dieren van andere dierenparken om op die manier dieren geen financiële, maar wel een belangrijke symbolische waarde toe te kennen. Educatie, conservatie (soortenbehoud) en recreatie zijn tegenwoordig belangrijke doelstellingen van alle moderne dierenparken. Daar waar mogelijk herintroduceren dierenparken dieren in het wild of stellen zij hun kennis en expertise ter beschikking om natuurbescherming met raad en daad actief te bewerkstelligen. Vaak zijn deze ontwikkelingen relatief onbekend bij het grote publiek. Door op een aantrekkelijke, boeiende wijze concrete voorbeelden duidelijk in beeld te brengen, wil Burgers' Zoo mensen op een spontane wijze laten zien waar dierenparken zich vandaag de dag mee bezighouden.