Protestantse Kerk in Nederland


Themaconferentie over pastoraat op het web

do 26 maart 2009
Het IKON Pastoraat bestaat dit jaar 50 jaar. In dat kader wordt een conferentie georganiseerd voor pastores en pastoraal werk(st)ers die zich op het web begeven of dat willen gaan doen. Hoe ziet de pastorale aanwezigheid op internet er uit?

Het hoofd nieuwe media van de IKON, Peter Dekker, zal laten zien wat zich (inter)nationaal aan pastoraat op het web aandient. Zijn inleiding heeft als titel: Internet als pastoraal medium.

Bezoekers kunnen in gesprek gaan met onder andere de bloggende dominee Boele Ytsma, met Eric van den Berg over het rooms-katholieke Isidorusweb.nl, met binnenstadspastores over pastoralediensten.nl, met Judith van der Werf van het IKON Pastoraat over de zelfhulpsite levensvragen.nl, met gemeentepredikante Marianne Vonkeman over sporenvangod.nl en met ds. Coen Wessel over coenwessel.nl. Theologe dr. Ineke de Feijter, docente op het gebied van religie en media aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, geeft een reflectie met als titel 'Cybernauts awake'.

De conferentie wordt gehouden op 26 maart 2009 in de Regenboogkerk, Koningsstraat 19 te Hilversum van 13.30 17.00 uur en kost EUR 10.

Aanmelden: pastoraat@ikon.nl