Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

Snel weer verhuizen door hergebruik inschrijfduur

9 maart 2009
Staat u als starter ingeschreven bij WoningNet en aarzelt u om te verhuizen omdat u dan in één keer al uw inschrijfduur moet inleveren? Of bent u een voormalige starter die korter dan twee jaar geleden is verhuisd naar een zelfstandige corporatiehuurwoning binnen de Stadsregio Amsterdam? Goed nieuws: vanaf 26 maart kunnen voormalige starters die binnen twee jaar na hun verhuizing opnieuw een woning zoeken mogelijk gebruik maken van de nieuwe regeling Tijdelijk Behoud Inschrijfduur. De behouden inschrijfduur bestaat uit de eerder ingeleverde inschrijfduur plus de woonduur die u in uw woning hebt opgebouwd.

Voorbeeld

Victor woont op kamers en staat 6 jaar ingeschreven bij WoningNet als hij een corporatiehuurwoning in Amsterdam vindt. Een jaar na zijn verhuizing wil hij graag in Purmerend gaan wonen omdat hij dichter bij zijn nieuwe werk wil wonen. Hij kan gebruikmaken van de regeling Tijdelijk Behoud Inschrijfduur. Nu kan hij met een behouden inschrijfduur van 7 jaar zoeken naar een woning in Purmerend (6 jaar `oude' inschrijfduur plus 1 jaar `nieuwe' woonduur).

Samenvoegen Woonduur en Tijdelijk Behoud Woonduur

Sinds september vorig jaar gelden er nog twee andere speciale regelingen. Als u en uw partner willen gaan samenwonen en u allebei een eigen zelfstandige woning in de Stadsregio Amsterdam heeft, dan kunt u uw woonduur bij elkaar optellen. Ook goed nieuws voor doorstromers die binnen vijf jaar opnieuw willen verhuizen. Wanneer u in de afgelopen vijf jaar binnen de Stadsregio Amsterdam bent verhuisd van en naar een corporatiewoning, dan kunt u met de regeling Tijdelijk Behoud Woonduur sneller een volgende stap in uw wooncarrière zetten.

Meer weten?

Als u gebruik wilt maken van één van de drie regelingen moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Belangrijk om te weten is dat de regelingen niet in combinatie met elkaar kunnen worden gebruikt. Als u voor meerdere regelingen in aanmerking komt, moet u dus goed uitzoeken welke regeling voor u het meest voordelig is.

Informatie hierover vindt u in de folder Nieuwe Spelregels voor Woningzoekenden. De folder staat op de site www.woningnet.nl.
---