Gemeente Rotterdam

Voor ouderen die al tientallen jaren hun rijbewijs hebben en behoefte hebben aan een opfriscursus wordt er weer een 'BROEMdag' gehouden.

Broem staat voor Breed Overleg ouderen En Mobiliteit. Deze verkeersvaardigheidstest is speciaal ontwikkeld voor automobilisten van 50 jaar en ouder die deskundig advies willen over hun verkeerskennis en rijgedrag. Het betreft hier een test zonder eventuele consequenties voor het rijbewijs.

Ouderen kunnen op deze dag hun rijvaardigheid testen, theoriekennis bijspijkeren en een reactietest doen. Daarnaast worden gezichts- en gehoorvermogen getest en geeft een bewegingsdeskundige tips om langer mobiel te blijven. Met speciaal opgeleide ritbegeleiders kan in de eigen auto een rijvaardigheidsrit van circa 40 minuten afgelegd worden. Na afloop van deze rit krijgt de deelnemer een verslag met persoonlijke tips en adviezen om veilig als automobilist aan het verkeer deel te nemen. De BROEMdag wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam, in samenwerking met de ANWB, BOVAG, VVN en De Stromen Opmaat Groep.

De eerstvolgende BROEMdag wordt gehouden op donderdag 26 maart aanstaande bij Zorgcentrum De Vijf Havens van Stichting de Stromen, Zevenkampsering 40 3068 PZ Rotterdam. Er zijn twee cursussen. De eerste cursus duurt van 08.30 uur tot 12.00 uur en de tweede van 13.00 uur tot 16.30 uur. De kosten voor de cursus bedragen 5.00.

GeĂŻnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Linda de Jong van Veilig Verkeer Nederland op telefoonnummer 0184-685317 of dcdejong@hetnet.nl

Bron: Bestuursdienst, 09-03-2009