Gemeente Haaksbergen


Conferentie mantelzorg en arbeid voor werkgevers
18-03-2009 Conferentie mantelzorg en arbeid voor werkgevers Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid levert werkgevers veel op. Medewerkers zijn productiever, ze zijn minder vaak ziek en blijven behouden voor de organisatie. Werkgevers die handreikingen willen hebben om in hun personeelsbeleid beter rekening te houden met werknemers met zorgtaken kunnen op 26 maart de conferentie `mantelzorg en arbeid' bezoeken in het gemeentehuis in Goor.

Eén van de onderdelen van de conferentie is het praktijkvoorbeeld van het Haaksbergse bedrijf Unipro, dat vorig jaar als één van de eerste bedrijven in Nederland is gestart met mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. De gemeenten Haaksbergen en Hof van Twente organiseren in samenwerking met de Steunpunten Informele Zorg deze bijeenkomst voor werkgevers, maar ook collega gemeenten en Steunpunten Informele Zorg zijn uitgenodigd om ervaringen te horen van de collega's uit Haaksbergen en de Hof. Met de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning kregen gemeenten de taak om mantelzorgers te ondersteunen. De gemeenten Haaksbergen en Hof van Twente hebben zich hierbij óók gericht op de werkgevers die mantelzorgers in dienst hebben.

Programma
Tijdens de conferentie vertelt wethouder Han Noordink van de gemeente Haaksbergen over hoe hij aankijkt tegen de rol van de gemeente om werkgevers bewust te maken van de noodzaak van aandacht voor het thema. Hij vertelt hoe dat is opgepakt en waar men tegen aan liep. De heer Gerben Bouwmeester, directeur bij Unipro, vertelt hoe zij te werk zijn gegaan en welke voordelen er zijn voor het bedrijf en de mantelzorgers. Een vertegenwoordiger van het landelijke project `werk&mantelzorg' vertelt op welke manieren ondersteuning geboden kan worden.

Informatie
De conferentie is 26 maart van 14.45 uur tot 17.00 in het gemeentehuis in Goor. Digitale uitnodigingen voor de conferentie zijn afgelopen week verstuurd. Ook werkgevers die geen uitnodiging ontvangen hebben zijn welkom. Nadere informatie is te verkrijgen via Annette Zwiep van de gemeente Haaksbergen (053) 573 45 67. Aanmelden kan via agh.zwiep@haaksbergen.nl.