Gemeente Binnenmaas

Gespreksavonden in Westmaas en Puttershoek Binnenmaas Vitaa!

In Heinenoord en Maasdam zijn in de afgelopen week gespreksavonden geweest over de vitaliteit in de dorpen. De eerstvolgende gesprekken zijn nu op dinsdag 24 maart in gebouw de Munnik in Westmaas en op donderdag 26 maart in De Drie Lelies in Puttershoek. De zaal is open vanaf 19.30 uur en om 20.00 uur start de bijeenkomst. Belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom.

Tijdens de gespreksavond wordt een compilatiefilm vertoond van de opnamen die in het dorp gemaakt zijn bij de Ik-Ver-Tel-Mee-zuil. In februari en maart heeft deze interactieve videozuil op tal van plekken in de dorpen gestaan. Honderden mensen hebben bij de Ik-Ver-Tel-Mee-zuil hun reactie gegeven. Wat vinden zij nu goed in hun dorp, waar zijn ze trots op, wat kan beter, wat moet anders en wie moeten daar allemaal een rol in spelen? Dit komt allemaal aan de orde in de film. Ook wordt met de aanwezigen doorgepraat over de plannen die op basis van alle inbreng gemaakt moeten worden.

Fotos

Meer informatie over het project vitale kernen vindt u via deze link (onder Actueel/Projecten/Vitale kernen). Hier is ook een selectie van de fotos te zien die fotograaf Theo van Pelt in de tweede helft van 2008 speciaal voor dit project heeft gemaakt. De fotos geven een beeld van de vitaliteit in de dorpen van Binnenmaas.