Zonnebloemkinderen en Balkenende kleuren Binnenhof

23/03/2009 11:43

Nationale Vereniging de Zonnebloem

Op donderdag 26 maart lanceert de Zonnebloem samen met 50 kinderen uit groep 7 van de Zonnebloemschool uit Den Haag het leerproject 'Kleur je wereld'. Op het Binnenhof vragen de kinderen aandacht voor het belang van vrijwilligerswerk en laten ze zien hoe belangrijk én leuk het is om belangeloos te helpen. Minister-president Balkenende is aanwezig om de kinderen een steuntje in de rug te geven.

'Kleur je wereld' is een initiatief van Nationale Vereniging de Zonnebloem. De vrijwilligersorganisatie wil met dit lesproject kinderen uit groep 5, 6 en 7 leren wat belangeloos helpen is, hoe je dat zoal kunt doen en hoeveel plezier je eraan kunt beleven. Het lesmateriaal is beschikbaar voor alle basisscholen in Nederland. Het is ontwikkeld ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de Zonnebloem.

Toekomst

Met de opdrachten in het project 'Kleur je Wereld' brengen de kinderen hun kennis in de praktijk door te 'zonnebloemen', oftewel iets te doen voor een ander. Zo speelt de Zonnebloem in op het belang van vrijwilligerswerk voor de maatschappij. Zij hoopt de interesse van kinderen voor vrijwilligerswerk aan te wakkeren door hen er al op jonge leeftijd kennis mee te laten maken. Want jong geleerd is oud gedaan en in de toekomst kunnen de Zonnebloem en collega-vrijwilligersorganisaties die enthousiaste nieuwelingen maar al te goed gebruiken. Het aantal Zonnebloemvrijwilligers neemt weliswaar gestaag toe, maar de vraag naar Zonnebloemwerk stijgt nog harder.

40.000 vrijwilligers

De jubilerende Zonnebloem telt ruim 40.000 vrijwilligers. Zij gaan bij 64.000 mensen op huisbezoek, organiseren voor 126.500 mensen 295.000 dagjes uit en verzorgen voor ruim 8.000 mensen een aangepaste vakantie. Ruim 630.000 mensen steunen het Zonnebloemwerk financieel als donateur.





http://www.kleurjewereld.nl