Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

Informatieavond projecten A10 OOST

23 maart 2009
Op en in de omgeving van de A10 Oost staan de komende jaren drie projecten op stapel: de verbreding van de A10, de aanleg van een P&R-voorziening en de aanleg van een nieuwe weg tussen de afrit S113 en Science Park. Op donderdag 26 maart is hierover een informatieavond.

De drie plannen vallen niet onder de verantwoordelijkheid van het stadsdeel, maar hebben wel gevolgen voor bewoners. Daarom organiseert het stadsdeel een informatieavond, samen met de betrokken partijen: Rijkswaterstaat, DIVV en het OGA.

Wanneer en waar?

Datum: donderdag 26 maart
Tijd : 19.00 uur - 22.00 uur
Plaats : restaurant Boven Nul in het Jaap Eden IJsbanencomplex, Radioweg 64.

De hele avond is er een informatiemarkt over de drie projecten. U kunt de plannen bekijken en vragen stellen aan de aanwezige ambtenaren. Van 20.00 tot 21.00 uur is er een centrale presentatie van de drie projecten.

Verbreding A10

Rijkswaterstaat wil de A10 Oost, tussen de A1 en A2, verbreden om het verkeer op het traject Schiphol-Amsterdam-Almere meer de ruimte te geven. Op basis van reacties uit de inspraak in juni 2008 en van regionale bestuurders heeft de minister van Verkeer en Waterstaat gekozen voor verbreding van de A10 en de A1 met één rijstrook. De verbrede A10 wordt op een goede manier in de omgeving ingepast, bijvoorbeeld met geluidsschermen. Rijkswaterstaat legt dit plan deze zomer ter visie, waarna iedereen kan inspreken.

Tekeningen:

* Wegontwerp A10 oost Betondorp en Parkdemeer (jpg, 662 Kb)
* Inpassing Betondorp (jpg ,335 Kb)

* Inpassing Parkde Meer (jpg ,322 Kb)

P+R-voorziening

De omgeving van de A10-afrit 113 is aangewezen als locatie voor een Park & Ride-voorziening. Op een P&R-voorziening kunnen bezoekers van de stad voordelig parkeren en gratis verder reizen met het openbaar vervoer. Op dit moment voert DIVV (Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer) een technisch haalbaarheidsonderzoek uit op vier verschillende locaties. De dienst kijkt daarbij naar een goede verkeersontsluiting vanaf de A10, een zo kort mogelijke loopafstand tot de tram- en bushaltes op de Middenweg en een goede inpassing van de voorziening in de groene omgeving. Op de informatieavond worden de eerste resultaten van dit onderzoek toegelicht. De aanleg van P+R voorzieningen vlakbij afritten van de A10 is een van de maatregelen uit het plan Voorrang voor een Gezonde Stad, waarmee de gemeente het aantal autokilometers in de stad wil beperken om de luchtkwaliteit en bereikbaarheid te verbeteren. Over dit plan is inspraak gehouden waarna het in juni vorig jaar door de gemeenteraad is vastgesteld.

* Haalbaarheidsstudie locatie P+R (jpg, 195 Kb)
* Plattegrond Parkde Meer (jpg, 1061 Kb)

Nieuwe weg naar Science Park, verlengde van de Carolina MacGillavrylaan

De geplande nieuwe weg tussen de A10-afrit S113 en Science Park - het verlengde van de Carolina MacGillavrylaan - heeft al een voorgeschiedenis. De gemeenteraad van Amsterdam heeft in 2003 het bestemmingsplan vastgesteld waarin deze weg is opgenomen, zodat het verkeer van en naar Science Park niet meer over de Middenweg en de Kruislaan hoeft te rijden.
De verkeersdruk naar Science Park neemt toe: het gebied ontwikkelt zich in rap tempo tot een internationaal kenniscentrum voor wetenschappelijke instellingen en bedrijven. Via de nieuwe weg kunnen automobilisten vanaf de A10 rechtstreeks naar Science Park rijden. Om ruimte te maken voor deze weg en voor de noodzakelijke waterberging moet het Voorlandpark grotendeels opnieuw worden ingericht. De plannen voor de nieuwe weg liggen op de tekentafel en worden tijdens de informatieavond toegelicht. Met de sportverenigingen op Voorland en Volkstuinvereniging Nieuwe Levenskracht vindt al overleg plaats
* Overzichtstekening verlengde Carolinamacgillavrylaan (jpg, 379 Kb)

Zie ook

Website Rijkswaterstaat

---