Gemeente Binnenmaas

De Weerklank is School op Seef

Op donderdag 26 maart 2009 krijgt c.b.s. De Weerklank in Westmaas het verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF. De Weerklank verdient het label voor haar structurele inzet op het gebied van verkeerseducatie en -veiligheid in en om de school.

Om dit verkeersveiligheidslabel te verdienen, moet een school aan een aantal voorwaarden voldoen. De 4 pijlers van het SCHOOL op SEEF programma zijn theoretische en praktische verkeerseducatie, een structurele en planmatige organisatie, communicatie met ouders en een veilige schoolomgeving en school-thuisroutes. De Weerklank heeft het label gekregen nadat een onafhankelijke adviseur van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid heeft vastgesteld dat de school aan de voorwaarden voldoet.

De hele maand maart staat op De Weerklank het thema verkeer centraal. In deze projectmaand verkeer en verkeersveiligheid is op school aandacht besteed aan de theorie, maar ook aan de praktische verkeersvaardigheid van de kinderen in alle groepen. Dit project wordt afgesloten met een open huis voor kinderen, ouders, familie en overige belangstellenden op donderdag 26 maart van 19.00 tot 20.30 uur.

Verkeersveiligheidslabel

Als hoogtepunt van de afsluiting van het verkeersproject zal wethouder L.H.J. Westerop van de gemeente Binnenmaas tijdens het open huis om 19.30 uur het verkeersveiligheidslabel School op Seef overhandigen. De wethouder reikt het label uit aan de leerkrachten mevrouw Janine Gevers en mevrouw Wilma Kapoen. Mevrouw Gevers werkt in groep ¾, is verkeersleerkracht op school en coördineert de verschillende activiteiten. Mevrouw Kapoen werkt niet meer op De Weerklank, maar valt nog wel geregeld in. Beide dames zijn enkele jaren geleden het traject School op Seef op De Weerklank gestart in hun groep, in samenwerking met mevrouw Nelleke van Dijk, verkeersleerkracht van de CED. Een andere factor die voor het verkrijgen van het verkeersveiligheidslabel van belang is, is mevrouw Autilia Stapper. Zij is verkeersouder binnen de school en vervult deze taak met veel enthousiasme en grote inzet.

School op Seef

Het verkeerseducatieprogramma SCHOOL op SEEF is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, stadsgewest Haaglanden en stadsregio Rotterdam. Zij streven hiermee naar duurzame, planmatige en hoogwaardige verkeerseducatie op alle basisscholen in Zuid-Holland. Uitgangspunt daarbij is een veilige, maar vooral ook zelfstandige deelname van kinderen in het verkeer. Elke School op SEEF-school krijgt een kist met lesmateriaal en een boek met lesmethoden over veilig verkeer.