Ingezonden persbericht


UITNODIGING Renswoude, 24 maart 2009

Minister cramer van milieu neemt eerste 'grasbox' in ontvangst

Minister Jacqueline Cramer van Milieu neemt donderdag 26 maart om 9.00 uur de eerste, duurzame grasbox in ontvangst van Gerard van Breen, CEO van A.S. Watson Health & Beauty Benelux, moederbedrijf van Kruidvat, Trekpleister en ICI Paris XL. Dit gebeurt in Heteren bij het A.S. Watson Distributiecentrum aan de Poort van Midden Gelderland Rood 24. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

De grasbox is een unieke, milieuvriendelijke verpakking, die is gefabriceerd uit gras en gerecycled karton. Het is de eerste keer dat gras als grondstof voor verpakkingen wordt gebruikt. De introductie van de grasbox maakt onderdeel uit van een reeks initiatieven die in het kader van duurzaamheid door A.S. Watson worden doorgevoerd in haar logistieke organisatie.

De introductie heeft plaats in Heteren, waar het ultramoderne distributiecentrum van A.S. Watson is gevestigd. De nieuwe grasbox wordt ingezet als pilot voor een specifieke distributielijn binnen Kruidvat. Na deze pilot wordt gekeken naar de mogelijkheden om deze grasboxen structureel in te zetten.

U krijgt op donderdag 26 maart tekst en uitleg over het gebruik van de grasbox, over de productiemethode en over de achterliggende redenen van de introductie. Naast minister Cramer en directeur Van Breen van A.S. Watson zijn ook vertegenwoordigers van verpakkingsbedrijf Solidpack aanwezig. Daarnaast is van de Provincie Gelderland de Gedeputeerde van Economische Zaken mevrouw Van Haaren en zijn er vertegenwoordigers van de Duurzaamheidstrein BV aanwezig. Zij zijn samen met A.S. Watson initiatiefnemer en launching partners voor de introductie van het nieuwe duurzame materiaal.

Programma:

8.30 uur Inloop met koffie
9.00 uur Welkomstwoord en uitleg koers duurzaamheid Provincie Gelderland door gedeputeerde EZ M. van Haaren 9.05 uur Officiële introductie van de grasbox door G. van Breen van A.S. Watson 9.15 uur Overhandiging van de eerste grasbox aan minister Cramer van Milieu 9.20 uur Speech minister Cramer
9.30 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen
10.00 uur Afronding

Als u gebruik maakt van de mogelijkheid aanwezig te zijn bij de introductie, wilt u dan een mail sturen naar Pauline Siebers: pauline.siebers@newslab.nl.

Tot komende donderdag 8.30 - 10.00 uur in Heteren!

Met vriendelijke groet, namens A.S. Watson,

Ingrid Houtkooper
PR Manager
A.S. Watson Health & Beauty Benelux BV
+31651885552



Ingezonden persbericht