Forum en presentatie: Bidden is niet genoeg

24/03/2009 12:24

Uitgeverij Maarten Muntinga BV

Overhandiging door Femke Halsema en forum met prominenten Johan Schaberg, prof. dr. Kees Cools en Femke Halsema.

Donderdag 26 maart om 17.00u wordt in Nieuwspoort in Den Haag door Femke Halsema het eerste exemplaar van Bidden is niet genoeg - tegendraadse meningen over de crisis overhandigd. Ook zal Femke Halsema plaatsnemen in een forum, samen met ondernemer Johan Schaberg en wetenschapper Kees Cools.

Hoe erg is de huidige economische crisis? Niemand weet het, maar voor de zekerheid zegt bijna iedereen dat het een ramp is. Gelukkig zijn er ook economen, politici, wetenschappers en ondernemers, die iets anders durven te beweren en dat duidelijk kunnen verwoorden. De bundel Bidden is niet genoeg, samengesteld door journalist Mark van Baal, bevat nieuwe of reeds gepubliceerde bijdragen van Abram de Swaan, Jonathan van het Reve, Rembrandt Koppelaar, Han de Jong, Johan Schaberg, Henk Keilman, Jan Paul Schutten, Louise Fresco, Jaap Winter, Kees Cools, Frits Abrahams en Ken Follet.

"Multinationals hebben dezelfde eigenschappen als psychopaten"

Bram Bakker, psychiater

"We moeten een alternatief meetinstrument voor economische groei ontwikkelen, een Bruto Nationaal Geluk"

Femke Halsema, GroenLinks

"Anders dan die naïeve neoliberale sufferds van de VVD nog steeds willen, kan en mag economie nooit de plaats van politiek innemen"

Frank Ankersmit, voormalig prominent VVD-lid

"Zo'n ramp is de economische crisis helemaal niet. Sterker nog: eindelijk is er een noodzaak voor structurele verbeteringen"

Wouter van Dieren en Arnold Heertje

Samensteller Mark van Baal (1968) studeerde werktuigbouwkunde, export management en journalistiek. Zijn eerste carrière speelde zich af in het internationale bedrijfsleven, waarin hij o.a. werkte als Europees sales manager voor een Amerikaans bedrijf. Na tien jaar koos hij voor de journalistiek. Hij schrijft over techniek, bedrijfsleven en ondernemerschap voor Technisch Weekblad, FEM Business, Intermediair en Sprout.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,