Vlaamse Overheid

Asfalteringswerkzaamheden ring Leuven

Vlaamse overheid

woensdag 25 maart 2009

Het Agentschap Wegen en Verkeer begint op donderdag 26 maart met asfalteringswerkzaamheden op de Leuvense ring tussen de Kapucijnenvoer en de Brusselsepoort. De werkzaamheden worden uitgevoerd om de veiligheid en het rijcomfort op de weg te verbeteren. Als de weersomstandigheden het toelaten, zullen de werkzaamheden duren tot en met vrijdag 17 april 2009. Er zullen plaatselijke wegomleidingen ingesteld worden, maar het verkeer op de ring zal te allen tijde mogelijk blijven in de beide rijrichtingen.

Na de voorbereidende werkzaamheden op donderdag 26 en vrijdag 27 maart, zal op een week tijd (van maandag tot vrijdag) de binnenring aangepakt worden. Daarna wordt het wegdek van de buitenring vernieuwd. Doordat er altijd maar op een rijstrook tegelijk gewerkt zal worden, zal het verkeer de ring steeds in de beide rijrichtingen kunnen blijven gebruiken.

Tijdens de derde week van de werkzaamheden, zal er aan de rechterrijstrook van de buitenring gewerkt worden. De oprit van de Brusselsesteenweg en en de op- en afrit van het UZ Gasthuisberg zullen daarbij afgesloten worden. Het verkeer zal dan omgeleid worden via de Mechelsepoort en de Mechelsesteenweg (N26).

Tijdens de werkzaamheden aan de rechterrijstrook van de buitenring, zal de oprit naar de Brusselsesteenweg (N2) en de op- en afrit van het UZ Gasthuisberg worden afgesloten. Het verkeer dat dan van de Brusselsesteenweg komt of de Brusselsesteenweg wil oprijden, zal omgeleid worden via de Mechelsepoort en de Mechelsesteenweg.

Bij de werkzaamheden op het kruispunt van de Tervuursepoort, tijdens de vierde week van de werkzaamheden, zal de Tervuursesteenweg(N3) gedurende een nacht afgesloten worden. Omdat er op dat moment ook gewerkt zal worden aan het kruispunt van de Tervuursesteenweg, de Sint-Jansbergsesteenweg (N253) en de Celestijnenlaan, zal het verkeer niet omgeleid kunnen worden langs de Celestijnenlaan, maar zal het via de Koning Boudewijnlaan (N264), de Sint-Jansbergsesteenweg en de Groeneweg moeten rijden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de aannemer n.v. ASWEBO. De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 365.000 euro (incl. BTW).

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Anton De Coster, communicatieverantwoordelijke Tel: 02 257 23 00
Fax: 02 257 23 80
Email: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be