De Haagse Hogeschool

Nieuwe botenloods Pelargos opent haar deuren achter De Haagse Hogeschool

Op donderdag 26 maart om 17.15 uur wordt de nieuwe botenloods van de Haagse Studenten Roeivereniging Pelargos aan de Cruquiuskade achter De Haagse Hogeschool geopend. De officiële opening wordt gedaan door Marnix Norder, wethouder van Bouwen en Wonen en Sander Dekker, wethouder van Onderwijs, Jeugdzaken en Sport. Zij zullen voor de gelegenheid samen in de boot stappen. De botenloods van Pelargos is medegefinancierd met geld van de Europese Unie.

Dat de relatief jonge studentenroeivereniging Pelargos, die bijna 7 jaar bestaat, nu al een eigen locatie heeft gerealiseerd is een opmerkelijke prestatie. Om dit voor elkaar te krijgen zijn de studenten al jaren bezig met het ontwikkelen van plannen. Doordat afgelopen jaar middelen beschikbaar kwamen vanuit de gemeente Den Haag en het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie, zijn de studenten er in geslaagd hun plannen uit te voeren.

De vereniging wil met de nieuwe faciliteit een grote bijdrage leveren aan de beoefening van (top)sport in Den Haag. Bovendien zorgt de komst van Pelargos in de Laakhaven voor een verbetering van de leefomgeving door meer activiteit op en rond het water. Ook draagt de sportfaciliteit bij aan de initiatieven om in de omgeving van De Haagse Hogeschool een studentencampus te realiseren. Pelargos heeft plannen om de huisvesting binnen enkele jaren uit te breiden met een indoor trainingsruimte en andere verenigingsaccommodaties.

Na de opening is er een receptie waarbij Pim Breebaart, voorzitter van het College van Bestuur van De Haagse Hogeschool, een welkomstwoord uitspreekt. Vanaf 22.00 uur is er een feest speciaal voor alle studenten van Den Haag met twee live bands en een DJ in Grand Café Siezo.