Ministerie van Defensie

Speciale uitgave Defensiekrant

25 maart 2009, 15.01 uur

Patrouille in de Baluchivallei. Met het oog op de komende Afghanistan Conferentie is deze week een speciale uitgave van de Defensiekrant verschenen. De krant staat geheel in het teken van Afghanistan, waarbij het accent ligt op de inzet in Zuid-Afghanistan en Uruzgan.

Wat is de stand van zaken? Welke vooruitgang is geboekt met Nederlandse inspanning? Deze Defensiekrant is een unieke weergave vanuit de 3 D-strategie: development, diplomacy, defence.

Aan het woord zijn de 3-D ministers Verhagen, Middelkoop en Koenders die ieder vanuit hun eigen vakgebied hun visie geven over de missie. Daarnaast vertellen de commandant en civiele vertegenwoordiger van de Task Force Uruzgan maar ook de gouverneur van Uruzgan, niet-gouvernementele organisaties en UNAMA hun verhaal van de huidige situatie.

Voor het eerst in haar bestaan wordt deze Defensiekrant ook in het Engels uitgegeven. Deze Engelse exemplaren zijn beschikbaar voor de internationale media en gasten die de Afghanistan Conferentie op 31 maart bezoeken. De Nederlandse editie wordt zoals gebruikelijk verspreid onder het Defensiepersoneel en relaties, zodat ook zij een duidelijk beeld krijgen van de vooruitgang in het missiegebied.

Verwijzingen

* Defensiekrant 12, 2009 * Brochure | 26 maart 2009 | pdf, 8 pagina's, 2 MB
Zie het origineel