Politie Rotterdam Rijnmond

Woensdag 25 maart 2009

* SUCCESVOLLE TOEPASSING VAN FOTO-GSM
ROTTERDAM-WEST - De politie is doorlopend op zoek naar nieuwe toepassingsmogelijkheden van nieuwe technologie. Zo is in Rotterdam-Rijnmond gestart met FOTO-GSM. Dit betekent dat tientallen agenten foto's met elkaar kunnen delen. Deze technologie kan worden gebruikt wanneer er bijvoorbeeld camerabeelden zijn van een zojuist gepleegde overval. Tientallen agenten krijgen dan een foto op hun GSM te zien. Zo kunnen agenten direct uitkijken naar verdachte. Deze toepassing is succesvol geïntroduceerd. Zo is er op donderdagmiddag 19 maart een verwarde vrouw aangetroffen in een winkel aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam-West. De vrouw had boodschappen gehaald uit de karretjes van andere mensen en rekende deze vervolgens niet af. Ook kon er niet met haar worden gepraat. Een politie-arts constateerde dat de vrouw mogelijk een hersenbloeding had gekregen. De vrouw is overgebracht naar het EMC. Het politiewijkteam Middelland heeft foto's gemaakt van de onbekende vrouw en verspreid via de GSM's van tientallen politiemensen. Naar aanleiding daarvan herkende een politiemedewerker de vrouw en naar aanleiding daarvan konden politiemensen het woonadres van de vrouw achterhalen. Ze is opgenomen in het ziekenhuis. Ze zal worden opgenomen in een zorgtraject.


* AANVULLEND BERICHT: IDENTITEIT BEKEND OVERLEDEN MAN

POLITIE ONDERZOEKT OVERLIJDEN MAN
VLAARDINGEN - De recherche van het district Waterweg-Noord is een onderzoek gestart naar het overlijden van een 26-jarige man uit Vlaardingen.
Rond half één kreeg de politie de melding dat er in een woning aan de Groen van Prinstererstraat een zwaar gewonde man lag. In de woning troffen agenten het slachtoffer aan, hij was overleden. De politie arresteerde voor de woning de 27-jarige broer van het slachtoffer, eveneens uit Vlaardingen. Hij is voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De recherche stelt een nader onderzoek in. Hierbij sluit de politie niet uit dat er sprake is van een misdrijf.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN NA INBRAAK IN AUTO

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een verdachte aangehouden nadat er was ingebroken in een auto. Woensdagochtend vroeg kreeg de politie de melding dat er iemand bezig was om in te breken in een auto die stond geparkeerd aan de Fresia. Agenten zijn direct ter plaatse gegaan en stelden direct een onderzoek in de omgeving in. Een 20-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is daarop aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. In de auto was een raam ingeslagen en had men getracht om de navigatieapparatuur weg te nemen. Er is ook nog een tweede man gezien. Deze is niet meer aangetroffen, naar hem wordt een onderzoek ingesteld.


* AANHOUDING DEALERS DOOR POLITIE
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft twee jongens aangehouden die verdacht worden van de verkoop van verdovende middelen. Dinsdagmiddag rond kwart voor twee waren agenten bezig met een onderzoek aan de Stellendamstraat. Daar zagen agenten twee jongens bezig met een mogelijke verkoop van verdovende middelen aan een man. De twee verkopers liepen hierop weer weg richting de Slinge. Het politiepersoneel hield hierop een 48-jarige koper uit Rotterdam aan. Direct hierop hielden agenten de twee verkopers aan, Rotterdammers van 16 en 18 jaar. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten. In de bosjes troffen agenten 100 eenheden met verdovende middelen aan. Deze zijn in beslag genomen. De politie onderzoek de toedracht. Bij een van de verdachten troffen agenten 8 tabletten heroïne aan. Deze zijn in beslag genomen.


* TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR PINPASFRAUDE

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft twee verdachten aangehouden voor pinpasfraude.
De politie kreeg dinsdagavond melding van een verdachte situatie. In een speelautomatenzaak pinde twee mensen bij een pinautomaat vijf keer. Ze deden dit op een verdachte manier. Een oplettende getuige pakte daarop het tweetal vast en heeft daarop direct de politie gebeld, die het tweetal daarop aangehouden heeft. De twee personen van Roemeense afkomst, een man van 21 jaar en 56-jarige vrouw uit Bacau zijn overgebracht naar een politiebureau, waar ze zijn ingesloten. Bij hen is een bedrag van 900 euro in beslag genomen. De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIE ONDERZOEKT OVERVAL OP AVONDWINKEL

FEYENOORD-RIDDERSTER - De politie onderzoekt een overval op een avondwinkel aan de Strevelsweg.
Op maandagavond rond kwart voor tien kwam een man de winkel binnen en eiste onder bedreiging van een mes het kassageld. Hierop pakte een 57-jarige medewerker uit Rotterdam een ander mes en stak de overvaller in zijn arm. De verdachte rende vervolgens de winkel uit en vluchtte weg. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar de overvaller.


* POLITIE VORDERT RIJBEWIJS IN NA OVERTREDEN SNELHEID

ROTTERDAM-OOST / DE ESCH - De politie heeft dinsdagavond rond tien uur het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige man uit Etten-Leur.
De autobestuurder reed met hoge snelheid op de Rijksweg A16. Uit controle bleek hij 51 km/u te hard te rijden. Hierop vorderden agenten zijn rijbewijs in.


* MAN AANGEHOUDEN NA BEDREIGING MET MES
ROTTERDAM-NOORD / OUDE NOORDEN - De politie heeft een man aangehouden nadat hij met een mes gedreigd had. Dinsdagavond rond kwart over elf kreeg de politie melding van een ruzie in een woning. Dit was in een woning aan de Jensiusstraat. Ter plekke bleek dat een man in een huis mensen had bedreigd en dat hij met een mes had gezwaaid. Agenten hielden de man aan en namen het mes in de hal van de woning in beslag. De man is aangehouden in het kader van huiselijk geweld en is overgebracht naar een politiebureau. Daar is de 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor nader onderzoek.


* MAN ZONDER RIJBEWIJS AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN - De politie heeft dinsdagochtend rond negen uur op de Kethelweg een 64-jarige autobestuurder uit Vlaardingen aangehouden.
De bestuurder van een bestelauto reed zonder rijbewijs op de Kethelweg. Hierop hielden gewaarschuwde politiemedewerkers de man staande. Uit controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en legitimatiebewijs. Agenten brachten hem vervolgens over naar het politiebureau waar hij twee bekeuringen kreeg.


* POLITIE HOUDT ANPR-ACTIE
ROTTERDAM-WEST - In het kader van de verkeersveiligheid heeft de politie op dinsdagmiddag- en avond tussen twee en tien uur een ANPR-controle gehouden op de G. J. de Jonghweg. Politiemensen stelden in totaal 14 overtredingen vast voor onder andere het niet dragen van een gordel, het niet in orde zijn van verlichting, het rijden met een ongeldig rijbewijs, het rijden met te gladde banden, het niet tonen van een rijbewijs en het niet-handsfree bellen tijdens het rijden. In één geval werd een bestuurder van een bestelbus bekeurd omdat hij meer personen vervoerde dan er stoelen in het voertuig aanwezig waren.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een alcoholcontrole uitgevoerd op de Wolphaertsbocht. Daar controleerden agenten op het gebruik van alcohol in het verkeer. Ze lieten op dinsdagavond 143 bestuurders blazen tussen kwart voor zeven en half elf 's avonds. Drie bestuurders bleken teveel te hebben gedronken.


* POLITIE BEKEURT BESTUURDERS VOOR BLOKKEREN KRUISPUNT

SPIJKENISSE - De politie heeft dinsdagochtend tussen zeven uur en kwart voor negen verschillende bestuurders bekeurd voor het blokkeren van het kruispunt tussen de Groene Kruisweg en de Edisonweg/Sportlaan.
Bij het kruispunt stond een grote tekstwagen opgesteld met de tekst 'Kruispunt vrijhouden bevordert de doorstroming. Boete voor het blokkeren van de kruising = 150 euro'. Agenten, die zichtbaar aanwezig waren, controleerden op het vrijhouden van het markeringsvlak en maakte in zes gevallen een proces-verbaal op voor het hinderen van het rechtdoorgaande verkeer. Tevens werden boetes gegeven voor het rijden door een rood verkeerslicht en het rijden met een lekke uitlaat.