Gemeente Lingewaard


Diverse basisscholen, platforms en vrijwilligers(organisaties) hebben in de Week van Nederland Schoon in Lingewaard zwerfvuil opgeruimd. Meer dan 80 vuilniszakken zijn vol gekomen met zwerfvuil.

De opschoonacties hebben in Bemmel plaatsgevonden rond de Kinkelenburg en het hertenkamp en omgeving, in Huissen in delen van de Zilverkamp, t Zand en Tabakshof. Ook zijn in delen van buitengebieden bij Angeren, Haalderen en Huissen opruimacties geweest.

Vooraf aan de opruimactie is op basisscholen door de leerkrachten aandacht besteed aan de gevolgen van rondslingerend zwerfafval en hoe dit op een veilige manier is op te ruimen. Op twee scholen heeft de milieupolitie aan deze lessen meegewerkt door een presentatie te verzorgen over wat zij doen met zwerfvuil. Daardoor zijn de leerlingen opgewarmd zodat zij enthousiast naar buiten gingen om de omgeving op te schonen.

Grote delen van de gemeente zijn schoner geworden. Laat het zo blijven: Heel gewoon Lingewaard schoon." Laten wij er met zn allen voor zorgen om Lingewaard schoon te houden. Zo behoeven de mensen die dit jaar enthousiast opgeruimd hebben volgend jaar minder zwerfvuil op te ruimen.