Gemeente Twenterand


Totaal 950 kilo ingezameld door scholen
De Schakel Vroomshoop ruimt 170 kilo afval op

De Openbare Basisschool De Schakel uit Vroomshoop is de winnaar geworden van inzamelingsactie zwerfaval in de gemeente Twenterand. De kinderen van de groepen 5 en 6 van de Schakel wisten 170 kilo zwerfafval in te zamelen en dat was verreweg het meeste van alle 17 deelnemende scholen. Wethouder Van Abbema zet de kinderen van De Schakel op donderdag 26 maart a.s. uur in het zonnetje. In totaal is er door de scholen 950 kilo afval opgeruimd. "Echt een geweldig resultaat waaraan de Schakel een flinke bijdrage heeft geleverd," aldus een enthousiaste wethouder.

De actie maakt deel uit van de landelijke actie 'Natuurlijk schoon'. 17 scholen in Twenterand hebben zich van 16 tot en met 21 maart ingezet in om zwerfafval op te ruimen. Veel gemeenten houden jaarlijks al een schoonmaakactie met inzet van basisschoolleerlingen. Al deze losse schoonmaakdagen zijn nu, in overleg met de gemeenten, samengevoegd tot één gezamenlijke schoonmaakactie onder de naam 'Natuurlijk Schoon'. Rova is de inititiefnemer van 'Natuurlijk schoon'.

Raad ruimt 310 kilo op
Naast (basis)scholen is er ook samenwerking binnen de gemeente Twenterand. Met de stichting toezicht buitengebied Twenterand en natuurbeheerders van de wildbeheereenheid heeft wethouder van Abbema op zaterdag 21 maart ook zwerfafval opgeruimd. In goede samenwerking met een aantal raadsleden werd hier 310 kilo afval opgeruimd. Van Abbema daarvover: "Het resultaat van een goede samenwerking tussen raad en college van de gemeente Twenterand."