Gemeente Voorschoten

mantelzorgers gratis verzekerd

Voorschotense vrijwilligers en mantelzorgers gratis verzekerd

vrijwilligers Bijdorp Vrijwilligers zijn niet altijd voldoende verzekerd tegen risico's

Want vrijwilligerswerk is onmisbaar! Zonder de inzet van vrijwilligers zouden veel activiteiten niet georganiseerd kunnen worden.

Niet altijd zijn vrijwilligers echter (voldoende) verzekerd tegen de risico's die zij lopen bij de uitvoering van hun taken Met het verzekeren van vrijwilligers wil het gemeentebestuur het belang van vrijwilligerswerk voor de samenleving benadrukken en aantrekkelijker maken.

Gratis
De vrijwilligersverzekering is gratis. Hij geldt voor alle vrijwilligers die binnen of voor een organisatie (vereniging, instelling, kerk, dorpshuizen, dorpsraden et cetera) onbetaalde werkzaamheden met een maatschappelijk belang verrichten voor derden. Dit kunnen regelmatig terugkerende activiteiten zijn maar ook eenmalige werkzaamheden. Ook de leeftijd van de vrijwilliger en het aantal uren dat iemand vrijwilligerswerk verricht zijn niet van belang. Hoewel mantelzorgers niet vallen onder de definitie `vrijwilligers', biedt de verzekering ook voor hen een passende dekking.

De verzekering
De verzekering bestaat uit een ongevallen- en een persoonlijke eigendommenverzekering, een rechtsbijstandsverzekering plus een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen. Deze verzekering biedt een ruime dekking. Een bijkomend voordeel is dat er geen administratie of registratie van de vrijwilligers nodig is.

Informatie
Alle informatie over de vrijwilligersverzekering is terug te vinden op deze website. Natuurlijk hoopt de gemeente dat in de toekomst zo min mogelijk gebruik hoeft te worden gemaakt van de verzekering. In het geval er toch iets gebeurt, is het een geruststellend idee dat de Voorschotense vrijwilligers en mantelzorgers goed verzekerd zijn!
* 26 maart 2009