Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.05 uur

Utrecht, 26-03-2009

Tegen de lamp bij verkeerscontrole

NIEUWEGEIN Op de Taludweg zijn in de nacht van woensdag op donderdag 26 maart tijdens een verkeerscontrole drie mannen aangehouden omdat ze inbrekerswerktuig bij zich hadden.

Omstreeks 00.50 uur controleerden agenten een personenauto met daarin drie mannen, uit IJsselstein en Schoonhoven. De controle was bedoeld om verkeersgedrag te controleren, maar agenten zagen iets anders. In de auto lagen een bijl, bivakmuts en schroevendraaier. Een 19-jarige man uit IJsselstein stond bovendien nog gesignaleerd; hij had nog detentie tegoed. Een 23-jarige man uit IJsselstein had een mes en wiet op zak. Ook de 21-jarige man uit Schoonhoven werd aangehouden.

Autobrand

NIEUWEGEIN Woensdagavond om 21.15 uur kregen politie en brandweer een melding van een autobrand aan de Professor Dr. Ornsteinlaan. Agenten kwamen ter plaatse en zagen dat in een parkeervak, aan de achterzijde van het Kerkveld, een personenauto brandde. De brandweer bluste de brand. De eigenaar van de auto deed aangifte van brandstichting. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand en is op zoek naar getuigen die rond 21.15 uur mogelijk iets verdachts hebben gezien op de Professor Dr. Ornsteinlaan / Kerkveld.

Winkeldieven

NIEUWEGEIN De politie heeft woensdag 25 maart met hulp van medewerkers van stadstoezicht en beveiligingsmedewerkers twee verdachten van winkeldiefstal aangehouden.

Omstreeks 13.30 uur kreeg de beveiliging de melding dat twee mannen een groot aantal kledingstukken hadden gestolen uit een winkel aan de Passage. Agenten liepen juist op dat moment bij de beveiligingsmedewerkers. Het signalement van de verdachten werd onder andere doorgegeven aan medewerkers van stadstoezicht. Deze medewerkers zagen op de Weverstede twee mannen lopen die aan het opgegeven signalement voldeden, waarop de agenten direct die kant op gingen. De verdachten zetten het op een lopen en een achtervolging volgde. Op het Nijpelsplantsoen werd één van de mannen, een 35-jarige man uit Amsterdam, in de kraag gevat. Hij werd daar met pepperspray onder controle gebracht. De andere man, een 23-jarige Amsterdammer, werd bij een auto op de Weverstede gevonden. In de auto lag een trolly vol met gestolen kleding. De twintig kledingstukken werden in beslag genomen. De mannen zijn aangehouden.