Gemeente Heiloo


Jongeren ontwerpen 'eigen' bus
Het ontwerp van de Jongeren Informatie Bus

Heiloo, 24 maart 2009

De Jongeren Informatie Bus (JIB) is bijna startklaar. Jongeren uit Heiloo hebben de afgelopen tijd meegeholpen om het uiterlijk van de bus te bepalen. Deze week is de JIB bestickerd met hèt gezamenlijke ontwerp, daarna wordt de binnenkant nog opgeknapt. Het mobiele informatiepunt wordt binnenkort ingezet op evenementen en sportactiviteiten, maar gaat ook op bezoek op trap- en speelveldjes.

De Jongeren Informatie Bus is een eigentijds antwoord van Stichting Jeugd en Jongeren Heiloo (SJJH) en gemeente Heiloo op het fenomeen hangplek. Uit onderzoek en ervaring bij andere gemeenten is gebleken dat het inzetten van een bus de ervaren overlast kan terugdringen. In de bus kunnen jongeren met elkaar bijkletsen, maar ook informatie krijgen over studie, werk, seksualiteit, drugs, etc. Daarnaast kan de bus gebruikt worden bij sport- en spelactiviteiten en kunnen andere organisatie de bus voor een dagje huren.

Â

Voor de gemeente en het SJJH is de bus een manier om het jeugd- en jongerenwerk nog meer met elkaar te verbinden. De bus wordt ingezet om activiteiten verder te ondersteunen, zoals de website www.highlow.nu, de jongerengroep De Denktank en jeugd- en jongerenactiviteiten in Heiloo.

Â

Na het beplakken van de buitenkant wordt de bus aan de binnenkant nog onder handen genomen. Het is de bedoeling dat de JIB nog dit voorjaar gaat rijden.