Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 26-03-2009

Aanrijding door geen voorrang te verlenen

RODEN Woensdagmiddag heeft er op de kruising tussen de Vrijheidslaan en de Van Bergenstraat een ongeval plaats gevonden. Een 62-jarige automobiliste uit Roden reed over de Bergerstraat komende uit het centrum van Roden. Bij het naderen van de kruising verleende de vrouw een andere 62-jarige automobiliste uit Roden, welke voor haar van rechts kwam, geen voorrang. Een botsing was niet te vermijden. De vrouw aan wie geen voorrang werd verleend is met nekletsel overgebracht naar het Martini Ziekenhuis te Assen. (09-021635)

Alcomobilisten bekeurd

MEPPEL Een 35-jarige automobilist uit Meppel is in de nacht van woensdag op donderdag op de N375 ter hoogte van Meppel aangehouden. Bij de ademanalyse blies de man 360 ug/l (0,8 promille). De man heeft een rijverbod van 3 uur en een bekeuring ontvangen. (09-021764)

PATERSWOLDE In de nacht van woensdag op donderdag is een 42-jarige automobilist uit Eelde op de Hooiweg aangehouden voor het rijden onder invloed. De man blies 320 ug/l (0,7 promille) bij de ademanalyse. Hiervoor heeft de man een rijverbod van 2 uur en een bekeuring ontvangen. (09-021768)

ECHTEN In de nacht van woensdag op donderdag is een 37-jarige man uit de gemeente Olst-Wijhe aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en het verlaten van een plaats incident. De politie kreeg de melding dat er op de Ruinerweg een auto in de sloot zou liggen. Ter plaatse bleek dat de bestuurder al was verdwenen. De eigenaar kon later in zijn woning worden aangehouden. Bij de ademanalyse blies de man 560 ug/l (1,3 promille). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (09-021769)

Aanhouding voor vernieling tuin

EMMEN Een 41-jarige man uit Emmen is woensdagmiddag aangehouden voor vernieling. De man had eerder die middag de tuin van zijn buurman vernield. De man, welke zich vervelend gedroeg tegen de politie, is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-021668)

Jongen aangehouden voor bezit nepvuurwapen

HOOGEVEEN Een 14-jarige jongen uit Hoogeveen is woensdagmiddag aangehouden inzake de Wet Wapens en Munitie. De jongen had zijn balletjespistool meegenomen naar school. De jongen is hierop op de Valkenlaan aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het pistool is in beslag genomen. Er is proces-verbaal opgemaakt. (09-021672)

Rijden in onverzekerde auto

ASSEN Een 23-jarige automobilist uit Assen is in de nacht van woensdag op donderdag bekeurd. De man reed op de Groningerstraat toen bij een controle bleek dat de hij reed in een onverzekerde auto. Daarnaast bleek de uitlaat van zijn auto niet aan de wettelijke normen te voldoen. De man heeft voor beide overtredingen een bekeuring ontvangen. (09-021772)

Straatafsluiting vanwege reconstructie

ASSEN Donderdagavond zal een gedeelte van de Kerkstraat enkele uren worden afgesloten. Er wordt een reconstructie gehouden in verband met de dodelijke steekpartij die daar op 27 december jl. plaatsvond in een van de appartementen in deze straat.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.