Politie Groningen

Woensdag 25 maart 2009

Provincie Groningen, 25-03-2009

Veendam: oplichter actief in Veendam

De politie onderzoekt oplichtingspraktijken in Veendam door een nog onbekende man. Er zijn afgelopen week drie meldingen gedaan door bewoners van de Langeleegte en de Zerkhouwerstraat. Een onbekende man belde aan met het verhaal dat hij zijn huissleutel was vergeten en geld nodig had voor de bus. Hij zou later het geleende geld terugbrengen. Dat deed hij niet. Bij twee van de aangevers kreeg de man ook een klein geldbedrag mee; een derde werkte niet mee aan zijn verzoek. Mogelijk dat meer mensen slachtoffer zijn van deze man. De politie vraagt deze mensen contact te zoeken met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). De politie waarschuwt nogmaals om niet op dit soort verzoeken in te gaan. Tenslotte vraagt de politie om in dergelijke situaties direct de politie te bellen.

Marum: man ernstig gewond na aanrijding

Een 24-jarige automobilist uit De Wilp is dinsdagmorgen op de Haarsterweg in Marum ernstig gewond geraakt. Hij kwam uit de richting van Marum, verloor de macht over het stuur, schampte een boom en botste vervolgens tegen een tweede boom. Door de botsing raakte de Marumer bekneld in zijn auto. Hij is door de brandweer uit zijn auto geknipt. Ook kwamen meerdere politie-eenheden, ambulances en de traumaheli op de aanrijding af om hulp te verlenen. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Uit onderzoek blijkt dat de man te hard reed. Mogelijk dat dat een oorzaak is geweest van het ongeval. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: hennepkwekerij ontdekt

De politie heeft dinsdagavond in een woning aan de Aquamaraijnstraat een hennepkwekerij opgerold. De onderburen van het pand hadden wateroverlast en een medewerker van de woningbouw schakelde de politie in, omdat er niemand thuis was. In het pand werden 175 hennepplanten ontdekt en de gebruikelijke apparatuur. Alle hennep en de apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Ook bleek dat de stroom werd afgetapt. De politie doet nader onderzoek.

Hoogezand: politie houdt mannen aan na inbraakalarm

De politie heeft dinsdagnacht bij het winkelcentrum aan de Gorecht Oost twee mannen uit Den Haag en een man uit Zoetermeer aangehouden. Agenten kwamen op een inbraakalarm af, maar troffen niks aan bij de zaak waar het alarm afging. Onderzoek in de omgeving leverde het drietal op. De mannen, in de leeftijd van 21 tot 24 jaar, renden hard weg toen ze de agenten zagen. Twee van hen konden direct in de kraag worden gevat. De laatste verdachte klom het dak van het gemeentehuis op. Een agent ging hem achterna en trof de man liggend op het dak aan. Samen klommen ze weer naar beneden en het drietal werd ingerekend en meegenomen naar het politiebureau. De heren werden ingesloten voor onderzoek.

Groningen: man met drugs op zak ingerekend

Een 21-jarige Rotterdammer is dinsdagmiddag op de Korreweg aangehouden voor het bezit van harddrugs. Een agent zag de twee bij hem bekende mannen bellen in een telefooncel. Nog geen vijf minuten later kwam de verdachte op hen af. De agent stapte op het drietal af en vroeg of ze drugs op zak hadden. Alleen de man uit Rotterdam bleek drugs, 42 bolletjes en een brok harddrugs, bij zich te hebben. Alle mannen werden aangehouden. De twee andere mannen, leeftijd en woonplaats onbekend, werden gehoord als getuige. Tegen de Rotterdammer wordt proces-verbaal opgemaakt. De drugs werden in beslag genomen en worden voor onderzoek naar het NFI gestuurd.

Delfzijl: ruzie ontaardt in vechtpartij

Een ruzie tussen twee mannen ontaarde dinsdagmiddag op de Molenberg in een vechtpartij. Een 21-jarige inwoner van Delfzijl liep met een paar vrienden over de Molenberg toen hij werd aangesproken door een man. Het duo had eerder een conflict met elkaar gehad en de man sprak de 21-jarige aan. Uiteindelijk ontaarde dit in een vechtpartij, waarna het duo uit elkaar werd gehaald door omstanders. De man doet aangifte en de politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man beroofd van geld

Een 32-jarige man, woonplaats onbekend, is dinsdagavond rond 20:00 uur door nog twee onbekenden beroofd van zijn geld. Het slachtoffer werd op de Zuiderweg in Groningen (Hoogkerk) aangesproken door twee personen. De onbekenden vroegen de man om een vuurtje. Nadat hij deze had gegeven trok een van de twee overvallers een wapen. Onder bedreiging heeft het slachtoffer zijn portemonnee en sieraden moeten afgegeven. De daders gingen er vervolgens op een scooter vandoor in de richting van de Suikerunie. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van deze beroving. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: aangifte beroving blijkt vals

Een 61-jarige vrouw uit de provincie Groningen die de politie vertelde dat ze vrijdagmiddag 5 december 2008 door een bromfietser op de Oosterhamriklaan in Groningen van haar tas was beroofd blijkt te hebben gelogen. De vrouw deed aangifte en vertelde de politie dat ze tijdens de beroving op de grond was gevallen. Na politieonderzoek blijkt het verhaal niet waar. De vrouw heeft toegegeven dat de beroving niet heeft plaats gevonden. Motief was het oplichten van de verzekering. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt voor valse aangifte en het oplichten van de verzekering.

Groningen: fietser gewond door val

Een 72-jarige man uit Groningen is dinsdagmiddag op de Steentilstraat in Groningen gevallen met zijn fiets. De man schrok vermoedelijk van een achteruit rijdende auto. Hij is met schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: bromfietser gewond bij aanrijding

Een 16-jarige jongen uit Groningen is dinsdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Korreweg, Boterdiep en de Rodeweg in Groningen. De jongen reed op zijn bromfiets over de Korreweg en kreeg geen voorrang van een 25-jarige bestuurder van een bedrijfsbus uit Groningen. De bromfietser kwam met zijn brommer tot stilstand tegen een verkeerspaal. Hij is met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de aanrijding op papier gezet.