Gemeente Hoorn

Hoorn viert Dag van de Stadsrechten

Op 26 maart viert Hoorn de Dag van de Stadsrechten. De gemeente Hoorn heeft besloten om deze dag jaarlijks te vieren als officiële opening van het toeristisch seizoen. Op 26 maart 2009 nemen burgemeester Onno van Veldhuizen en wethouder Jan de Boer op symbolische wijze de nieuwe toeristische bewegwijzering in de binnenstad in gebruik. Daarnaast worden 2 nieuwe toeristische evenementen gepresenteerd. Op 26 maart 2007 was het 650 jaar geleden dat Hoorn stadsrechten kreeg. Om dat te vieren zijn in dat jaar talloze feestelijkheden gehouden. Omdat deze evenementen met groot enthousiasme zijn ontvangen, werd een aantal evenementen vanuit het feestjaar doorgezet. Los daarvan werd geopperd dat het zonde zou zijn om 26 maart zomaar voorbij te laten gaan. Het college van Hoorn heeft daarom besloten om 26 maart aan te merken als Dag van de Stadsrechten en deze tevens jaarlijks te gebruiken als officiële opening van het toeristisch seizoen.

Op 26 maart 2009 wordt de Dag van de Stadsrechten gehouden in de Noorderkerk. Hier presenteren de toeristische spelers in Hoorn hun nieuwe programmas en producten, waaronder twee nieuwe Hoornse evenementen; de Fiets4Daagse Hoorn - Westfriesland en Hunting Hoorn, een Hoornse ontdekkingstocht. Bovendien wordt de nieuwe Mooi Hoorn gids gepresenteerd. Na het openingswoordje van wethouder Jan de Boer zal wethouder Frits Huffnagel van de gemeente Den Haag meer vertellen over de aanpak van city marketing in zijn gemeente.

Later op de dag nemen burgemeester Van Veldhuizen en wethouder Jan de Boer op symbolische wijze de nieuwe toeristische bewegwijzering in gebruik. Hierna beleeft het gezelschap voor het eerst de nieuwe toeristische activiteit Hunting Hoorn, een toeristische ontdekkingstocht van het echte Hoorn. Laatste wijziging van deze pagina: 26 maart 2009