Politie Rotterdam Rijnmond


* POLITIE OP ZOEK NAAR ANONIEME TIPGEVER

De politie is op zoek naar getuigen en met name naar een anonieme getuige die zichzelf gemeld heeft bij de politie. De politie verzoekt mensen te kijken op dinsdag 31 maart naar Opsporing Verzocht, Nederland 1 om 21.50 uur.

Op 11 november 2008 omstreeks 05.00 uur 's ochtends is José Manuel Sanches in zijn woning aan de Claes de Vrieselaan 133-B neergeschoten. Hij is aan zijn verwondingen overleden. Het slachtoffer werd op dat tijdstip opgehaald om naar zijn werk te gaan. De dader rende direct na zijn daad weg de Hondiusstraat in en verdween daarna uit het zicht. De dader was gekleed in een donkere driekwart lange jas en had tevens een capuchon op.

Het slachtoffer
José was een 42-jarige man van Kaapverdische afkomst. Hij woonde samen met zijn vrouw en twee kinderen. Hij was tevens vader van twee kinderen uit eerdere relaties. José was een rustige, sportieve man. Hij liep regelmatig hard en heeft vroeger veel gebokst. Daarnaast hield hij van motorrijden en maakte hij graag dagtochten in groepsverband. José had een baan bij een bedrijf in Puttershoek.

Op zoek naar belangrijke getuige
Recentelijk heeft zich een anonieme getuige gemeld bij de politie. Deze man gaf aan een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het oplossen van dit misdrijf. De politie is op dit moment bezig om de informatie nader te onderzoeken en verzoekt de getuige om zo snel mogelijk contact op te nemen met het onderzoeksteam van TGO Claes.

Beschikt u ook over informatie?
Alle informatie, hoe onbeduidend die soms ook lijkt, is belangrijk voor de politie om te weten. Juist die informatie kan helpen bij het oplossen van dit misdrijf. Dus beschikt u over informatie, neem dan contact op met de rechercheurs van TGO Claes via het algemene telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Wij wijzen u ook op de mogelijkheid om uw informatie, onder voorwaarden, anoniem bij de politie te melden. Dit kan op twee manieren:


1. door uw informatie in een persoonlijk gesprek te delen met de Criminele Inlichtingen Eenheid. Dit geldt voor informatie die kan leiden tot of bij kan dragen aan de aanhouding van de dader(s) van de moord/doodslag op José Manuel Sanches.

2. door uw informatie te melden bij Meld Misdaad Anoniem.

Telefoonnummer Criminele Inlichtingen Eenheid (tijdens kantooruren) 010-2747826
Telefoonnummer Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

De herhaling van Opsporing Verzocht is op woensdag 1 april, Nederland 2 om 10.05 uur.


* POLITIE ONDERZOEKT AANTREFFEN STOFFELIJK OVERSCHOT

HOEK VAN HOLLAND - Twee wandelaars, die regelmatig in de duinen van Hoek van Holland lopen ontdekten rond drie uur in de duinen van Hoek van Holland iets dat op een blauwe broek leek. Zij waarschuwden direct de politie die een onderzoek instelde. Uit het onderzoek kwam naar voren dat er vermoedelijk een lichaam in het zand verscholen lag. Van het lichaam was slechts een deel van een been, gehuld in een blauwe broek en een stukje huid zichtbaar. De politie heeft direct het gehele duingebied afgezet en vanuit een politiehelikopter zijn overzichtfoto's gemaakt. Vanwege de invallende duisternis heeft de afdeling opsporing van het district Waterweg besloten het onderzoek woensdag niet verder voort te zetten. Het onderzoek is donderdag hervat. De Technische Recherche stelt een sporenonderzoek in. Uit dit onderzoek zal onder andere de identiteit van de overledene moeten blijken.