Gemeente Sint-Oedenrode


Laatste wijziging op: 20 maart 2009

Uitbreiding en innovatie speerpunten in visie op bedrijfslocaties

Uitbreidingsruimte voor zittende bedrijven en kansen voor nieuwe bedrijven: dat worden belangrijke uitgangspunten in de visie op bedrijfslocaties die de gemeente Sint Oedenrode, het bedrijfsleven en de Kamer van Koophandel Babant gaan ontwikkelen. Belangrijke punten zijn verder: de kwaliteit van bestaande terreinen, de positie van Sint-Oedenrode in de regio en de mogelijkheid tot intensief ruimtegebruik.

Voor het samenstellen van de visie wordt gebruik gemaakt van de Ruimteplanner. Dit door de KvK Brabant
ontwikkelde instrument maakt duidelijk wat de huidige en de gewenste toestand van de bedrijfslocaties
(bedrijfsterreinen en grote kantoorpanden) in Sint Oedenrode is. Ook mogelijke behoeftes komen hiermee boven
water.

Op grond van het beeld dat uit de ruimteplanner tevoorschijn komt, maken de gemeente, de lokale
ondernemersverenigingen BBN+K (Belangenvereniging Bedrijventerreinen Nijnsel en de Kampen) en BtB (Business to Business) en de Kamer van Koophandel een visie voor de komende jaren. Het opstellen van die visie past bij de de nieuwe Wet Ruimtelijke Ordening, die sterker dan voorheen het initiatief bij de gemeente legt. Aan het eind van het project wordt de visie voorgelegd aan de gemeenteraad.

De Kamer van Koophandel en de gemeente delen samen de kosten voor het project, waarvoor adviesbureau BRO uit Boxtel wordt ingeschakeld. De officiele aftrap is donderdagmiddag 26 maart om 16.00 uur in het gemeentehuis in Sint-Oedenrode. Na de opening door burgemeester P.M. Maas volgt een korte toelichting op de methodiek. Daarna tekenen alle betrokken partijen een intentieverklaring.

Burgemeester Wernerplein 1 5492 GD Sint-Oedenrode tel: 0413-481911 e-mail: info@sint-oedenrode.nl