Ingezonden persbericht


Haagse wethouder huffnagel maait malieveld voor kix vrijmarkt

Huffnagel treft eerste voorbereidingen voor kindervrijmarkt op Koninginnedag

Den Haag, 26 maart 2009 - Het Prinses Beatrix Fonds organiseert op Koninginnedag voor het eerst de KiX vrijmarkt voor en door kinderen in Den Haag. De Haagse wethouder Frits Huffnagel is blij met het initiatief en maaide alvast het gras op het Malieveld ter voorbereiding op het evenement. "Den Haag staat al jaren bekend om Koninginnenach en het is fantastisch dat er nu ook iets voor kids wordt georganiseerd op Koninginnedag," aldus Huffnagel.

Op de vrijmarkt kunnen kinderen spullen verkopen, hun kunsten vertonen of op een andere originele manier iets leuks doen. Op het Malieveld vinden naast de vrijmarkt allerlei festiviteiten plaats, waaronder optredens van Elize, Yes-R en Lisa, Amy & Shelley.

Iedereen die een plekje voor de markt reserveert via de site www.beatrix.nl, doneert op Koninginnedag een bedrag van 10 euro aan het Prinses Beatrix Fonds. Bovendien krijgen zij een kaartje voor familiepark Drievliet en een speciaal ontworpen Nickelodeon-strandlaken om op te zitten tijdens de vrijmarkt.

Een steentje bijdragen
De KiX vrijmarkt is de eerste activiteit van 'KiX', het kidslabel van het Prinses Beatrix Fonds. Doel is kinderen bewustmaken van het feit dat in Nederland 200.000 mensen, waaronder veel kinderen, een spierziekte hebben. Dit betekent dat zij moeite hebben om hun spieren te bewegen en vaak in een rolstoel zitten. Sommige spierziekten zijn zelfs dodelijk. Het Prinses Beatrix Fonds wil daar iets aan doen. Het Fonds vraagt artsen om de oorzaak en behandeling van spierziekten te onderzoeken en wil het leven van patiënten prettiger maken. Door deel te nemen aan de vrijmarkt, kunnen kinderen iets doen voor spierzieke leeftijdsgenootjes.

Samen met gemeente en Nickelodeon
Het Prinses Beatrix Fonds organiseert deze vrijmarkt samen met de gemeente Den Haag en tv-zender Nickelodeon. In de week voorafgaand aan Koninginnedag zendt deze kinderzender een speciaal programma uit over Koninginnedag, de vrijmarkt en kinderen met een spierziekte.

Meer informatie en aanmelding: www.beatrix.nl

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht