Nieuwe LNV-attachés benoemd

In de buitenlandse dienst van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) zijn nieuwe attachés benoemd in Ankara, Brussel, Mexico, Moskou, Rome en Seoul.

De LNV-attachés beginnen rond de zomer van 2009 met hun werkzaamheden. De benoemingen zijn voor maximaal vier jaar.

LNV-attachés vertegenwoordigen het ministerie van LNV in het buitenland en zijn werkzaam bij de Nederlandse ambassade. De belangrijkste taken van de buitenlandse dienst van LNV zijn bilaterale en multilaterale samenwerking, zakelijke en maatschappelijke dienstverlening en beleidssignalering.

De heer drs. G.H.J. Kits Nieuwenkamp (38) wordt LNV-attaché bij de Permanente Vertegenwoordiging van het Koninkrijk der Nederlanden bij de Europese Unie in Brussel. Hij volgt Anneke Smolders op die per 1 december 2008 in dienst is getreden bij de Europese Commissie. Geert Kits Nieuwenkamp is sinds 2002 in dienst bij het ministerie van LNV. Eerst als senior beleidsmedewerker bij de directie Visserij en momenteel als senior beleidsmedewerker en secretaris van het Comité Special Agriculture en de Landbouw- en Visserijraad bij de programmadirectie Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Mevrouw mr. N. Runia (42) wordt LNV-attaché bij de Permanente Vertegenwoordiging van het Koninkrijk der Nederlanden bij de Europese Unie in Brussel. Zij volgt Joost Paardekooper op die per 1 maart 2009 in dienst is getreden bij de Europese Commissie. Nynke Runia is sinds 1991 in dienst bij het ministerie van LNV. Zij vervulde diverse functies bij de directie Juridische Zaken. Op dit moment is zij teamleider wetgeving van het team veterinaire aangelegenheden bij de directie Juridische Zaken.

De heer ir. W.J.H. van der Sande (45) wordt Veterinair Raad bij de Permanente Vertegenwoordiging van het Koninkrijk der Nederlanden bij de Europese Unie in Brussel. Hij volgt Ton Akkerman op. Wim van der Sande is sinds 1991 in dienst van het ministerie van LNV. Sinds 2006 is hij hoofd inspecteur Veterinaire Gezondheid, Diergezondheid/welzijn en Diervoeders bij de VWA. Daarvoor was hij landbouwattaché in Boekarest.

De heer ir. S.J.D. Verbunt (39) wordt LNV-raad te Ankara met als werkgebied Turkije, Israël en de Palestijnse gebieden. Hij volgt Carla Konsten op die is teruggekeerd naar het ministerie in Den Haag. Stefan Verbunt werkt sinds 2000 bij het ministerie van LNV. Momenteel is hij werkzaam als beleidscoördinator bij de directie Natuur. Daarvoor werkte hij als adviseur bij het directoraat-generaal Budget bij de Europese Commissie.

Mevrouw ir. G.J.G.M. Nuytens (40) wordt LNV-raad in Mexico. Zij volgt Pieter de Rijk op die op 5 januari 2009 is overleden. Gabrielle Nuytens is sinds 1997 in dienst bij het ministerie van LNV. Momenteel is zij werkzaam als projectattaché in Peking.

De heer ir. O.T.J. Stiekema (45) wordt LNV-raad in Seoul met als werkgebied Republiek Korea en Taiwan. Hij volgt Jean Rummenie op die zal terugkeren naar het ministerie in Den Haag. Gert Stiekema is sinds 1990 in dienst van het ministerie van LNV. De afgelopen jaren werkte hij als senior beleidsmedewerker bij de directie Industrie en Handel.

Mevrouw I. Faassen (31) wordt Projectattaché in Moskou. Zij volgt Laura Birkman op die zal terugkeren naar het ministerie in Den Haag. Iris Faassen is sinds 2000 in dienst bij het ministerie van LNV. Momenteel is zij werkzaam als senior beleidsmedewerker bij de directie Landbouw.

De heer drs. R. Elkhuizen (58) wordt vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken gedetacheerd als plaatsvervangend Chef de Poste bij de Permanente Vertegenwoordiging van het Koninkrijk der Nederlanden bij de Food and Agriculture Organization in Rome. Hij volgt Theo van Banning op die vorig jaar is overleden. Ronald Elkhuizen is momenteel plaatsvervangend interdepartementaal coördinator voor internationale functies bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarvoor was hij onder meer werkzaam bij de Verenigde Naties.

De heer drs. R.H. Schaap (59) is sinds juli 2008 benoemd als projectattaché Visserij en Mariene Biodiversiteit met standplaats Den Haag.

Noot voor redacties (