Gemeente Geldermalsen

2500 kilo zwerfvuil opgeruimd

26 maart 2009 - Basisschool leerlingen super actief bij de jaarlijkse zwerfvuilactie.
Bijna 1700 kinderen van bijna alle basisscholen zijn tijdens de jaarlijkse zwerfvuilactie van 16 t/m 20 maart op pad geweest om de dorpen van de gemeente Geldermalsen te ontdoen van zwerfvuil. In totaal is er dit jaar ruim 2500 kilo zwerfvuil opgehaald. De gemeente Geldermalsen heeft ervoor gezorgd dat iedere deelnemer goed werd uitgerust met een veiligheidsvestje, een prikstok en een paar handschoenen.

Ook dit jaar werden de kinderen bij de zwerfvuilactie ondersteund door enthousiaste wethouders, raadsleden, burgers, medewerkers van de afdeling Ruimtelijk Beheer, onderwijzers en ouders. Deelnemende scholen waren:

* De Malsenburg

* D'n Bogerd

* Meester Aafjesschool

* St. Antoniusschool

* De Minzerie

* Rehobothschool

* De Schakel

* Oranje Nassauschool

* De Bloeiende Betuwe

* De Lingelaar

* R. Lokhorstschool

* De Morgenster.

De kinderen hebben van de gemeente Geldermalsen als dank voor hun inzet een leuke attentie gekregen. Koninklijke FruitmastersGroep stelde voor alle harde werkers een ontbijtbordje van Suske en Wiske ter beschikking.

Meer opruimacties
Op 25 maart gaan bewoners van de Rivierenwijk ook nog op pad om zwerfvuil op te sporen. Op 22 april gaan de eerstejaars leerlingen van De Lingeborgh het zwerfvuil rondom de school en de aanlooproutes van en naar het station te lijf.


---

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
Fax: (0345) 573 258