Politie Groningen

Donderdag 26 maart 2009

Provincie Groningen, 26-03-2009

Groningen: afhaalrestaurant overvallen

Een Chinees afhaalrestaurant aan de Bedumerweg is woensdagavond overvallen. De eetgelegenheid kreeg rond half elf drie donker gekleurde mannen binnen die in eerste instantie eten bestelden en dat in het restaurantje opaten. Toen een half uurtje later de tafel werd afgeruimd, haalde een van de onbekenden een vuurwapen tevoorschijn. Onder bedreiging van dat wapen, wist het drietal een hoeveelheid geld te bemachtigen waarna de mannen ervandoor gingen. De politie stelt vandaag onder meer een buurtonderzoek in. Getuigen van de overval kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via telefoonnummer 0900-8844.

Groningen: fietsendief door agenten aangehouden

Een 31-jarige man uit Winschoten is in de nacht van woensdag op donderdag door de politie aangehouden voor het stelen van een fiets. Agenten zagen de man op de Oude Kijk in t Jatstraat in Groningen op een fiets zonder origineel slot, jasbeschermers en
rijwielhandelaarsticker rijden. De fiets bleek gestolen, de man is daarom gearresteerd. De verdachte heeft een bekentenis afgelegd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: automobilist aangehouden na aanrijding

Een 26-jarige man uit Groningen is in de nacht van woensdag op donderdag door de politie in een woning aan de Regentessestraat in Groningen aangehouden. De automobilist was even daarvoor met zijn auto op de Wilhelminakade tegen twee geparkeerde autos gereden. Op het politiebureau bleek hij ruim 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie heeft de aanrijding op papier gezet. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: twee mannen aangehouden voor heling

Een 39-jarige man uit Groningen is samen met een 22-jarige man uit de stad door agenten woensdagmiddag aangehouden voor heling. Agenten zagen beide mannen met elkaar in gesprek in het Hoornstraatje in Groningen en dat ze volop aandacht hadden voor een toen nog onbekend voorwerp. Het bleek te gaan om een gestolen kledingstuk, nog voorzien van kaartjes en een alarmlabel. Tegen het tweetal heeft de politie proces-verbaal opgemaakt. De 39-jarige verdachte bleek nog een celstraf van dertien dagen te moeten uitzitten. Hij moest daarom op het politiebureau blijven.

Ten Post: man aangehouden voor misbruik 112

Een 31-jarige man uit Ten Post is in de nacht van woensdag op donderdag door de politie in zijn woonplaats aangehouden voor misbruik van het alarmnummer 112. De man belde binnen twee uur 13 keer zonder reden het telefoonnummer. Agenten hielden de man in zijn woning aan. Het motief van de man om de alarmlijn te misbruiken is nog niet bekend. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Nieuw Beerta: automobilist raakt te water

Een 26-jarige man uit Nieuw Beerta is in de nacht van woensdag op donderdag op de Hoofdweg in Nieuw Beerta door nog onbekende oorzaak met zijn auto in de sloot geraakt. Hij zat samen met een hond in de auto. Doordat na het ongeluk de hond van een nabijgelegen woning aansloeg werd de bewoner wakker. Deze man heeft automobilist uit zijn benarde positie bevrijd. De bestuurder is met
onderkoelingverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. In de jaszak van de bestuurder troffen agenten een gasalarmpistool met munitie aan. Het pistool is in beslaggenomen. De politie heeft de aanrijding op papier gezet en heeft proces-verbaal voor het illegale bezit van een wapen opgemaakt.

Stadskanaal: man aangehouden voor mishandeling vrouw

Een 61-jarige man uit Stadskanaal is woensdagavond door de politie in zijn woonplaats aangehouden voor mishandeling. De 55-jarige vrouw van de man had even daarvoor agenten verteld dat zij door de verdachte was geslagen en geschopt. Tegen de man is door de politie proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: rijbewijs kwijt

Een 25-jarige inwoner van Ekehaar raakte woensdagavond tegen negen uur zijn rijbewijs kwijt na een snelheidsovertreding. Agenten zagen dat de automobilist zich op de autoweg N33 ter hoogte van Veendam niets aantrok van de tijdelijke snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. Die limiet is ingesteld vanwege de slechte toestand van het wegdek. De man bleef iets boven de honderd kilometer per uur rijden. Na overleg met Justitie werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vlagtwedde: dupe van wisseltruc

Een dierenartsenpraktijk in de gemeente Vlagtwedde raakte woensdagmiddag de dupe van een wisseltruc. Een Engels sprekende man meldde zich aan het eind van de dag bij de praktijk voor een ontwormingskuurtje voor een kat. Tijdens het betalen, wilde hij ook graag een aantal bankbiljetten wisselen. Nadat de man was vertrokken, bleek een paar honderd euro te zijn verdwenen. In de oosthoek van de provincie doen zich de laatste tijd vaker gevallen voor van wisseltrucs. Daarbij gaat het vermoedelijk om verschillende daders. De dierenarts deed aangifte bij de politie.

Zuidbroek: meisje van trap gegooid

Een 17-jarig meisje uit Groningen is woensdagavond per ambulance naar een ziekenhuis gebracht nadat ze in een woning aan de Spoorstraat in Zuidbroek vermoedelijk van een trap was geduwd. Wat zich in het huis heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. In de woning zouden enkele jongens zijn geweest vanwie een of meerderen verantwoordelijk voor de duw zouden zijn. Het meisje hield aan de val relatief licht letsel over. De politie stelt een onderzoek in.