Politie Gelderland-Zuid

Veel winkeldieven opgepakt

Veelpleger voor winkeldiefstal voorgeleid

regio, 26-03-2009 o In de gehele regio is de politie druk geweest met winkeldiefstallen. In totaal werden woensdag 25 maart negen personen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal

Wijchen

In en winkel aan de Spoorstraat werd een 26-jarige man van Oost-Europese afkomst aangehouden op verdenking dat hij samen met een andere man kleding wegnam. De andere man wist te ontkomen. De man is in verzekering gesteld.

Beuningen

Op de Claudiuslaan werden vier jongens aangehouden voor winkeldiefstal. De jongens in leeftijd variërend tussen 14 en 15 jaar, afkomstig uit Nijmegen en Beuningen, probeerden buiten de kassa om grote hoeveelheden goederen mee naar buiten te nemen. Omdat het bedrijf al langer last heeft van dergelijke winkeldiefstallen was het personeel extra alert. Twee van de vier jongens zijn in verzekering gesteld.

Nijmegen

In de Meijhorst 70e straat werd een 45-jarige man aangehouden voor diefstal van levensmiddelen. De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, is bij de politie bekend als veelpleger. De officier van justitie heeft besloten de man te laten voorgeleiden om de mogelijkheid te bekijken hem langer vast te houden.

Op Zwanenveld 55e straat werd een 39-jarige man uit Nijmegen aangehouden. Hij had twee flessen alcoholhoudende drank bij zich, die mogelijk van diefstal afkomstig waren. Ook wordt de man nog verdacht van het vernielen van fietsen in de nabijheid van de winkel.

Culemborg

Op de Oude Vismarkt werden twee meisjes, 13 en 16 jaar, aangehouden voor winkeldiefstal van oorbellen. Uiteindelijk bleek dat het meisje van 16 jaar zich niet schuldig had gemaakt aan de diefstal. Gekeken gaat worden of het 13-jarige meisje een Halt traject kan volgen.

(06)

Laatst gewijzigd 26-03-2009 11:17 | © Regio Gelderland-Zuid |