Gemeente Castricum

Bloemen voor digitale verhuizer
digitale binnenverhuizing .jpg

Eerste geheel digitale dienst een feit

Uit handen van wethouder Hommes ontving de familie De Wit vorige week een feestelijke bos bloemen. De familie verhuisde die week binnen de gemeente Castricum en deed daarvan thuis, vanuit hun nieuwe woning - elektronisch aangifte. Het was de eerste keer dat een verhuizing binnen de gemeente geheel digitaal werd afgehandeld. Daarmee is de Webwinkel op de website een feit geworden. Het was de wethouder een fraaie bos bloemen waard.

De gemeentelijke webwinkel, voor iedereen benaderbaar via www.castricum.nl > Mijn gemeente, handelt sinds kort een aantal producten en diensten geheel digitaal af. Dat gebeurt dankzij de koppeling van gegevens in de mid office. Hierdoor zijn gegevens die bij de gemeente al bekend zijn, direct beschikbaar bij het aanvragen van diensten. Dankzij de mid office kunnen ingevoerde mutaties direct in de gemeentelijke gegevensbestanden worden verwerkt. Klanten kunnen de digitale diensten sinds vorig jaar al grotendeels digitaal afrekenen. De documenten worden via de gewone post thuisbezorgd.

Door deze ontwikkeling kunnen inwoners en bedrijven in de naaste toekomst steeds meer producten of diensten van achter hun computer afnemen. Het ritje naar het gemeentehuis is nu al overbodig voor aanvragen van uittreksels uit de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA), het opvragen van WOZ-waarden en binnengemeentelijke verhuizingen. Op termijn komen daarbij bijvoorbeeld een aanvraag voor leerlingenvervoer of een gehandicaptenparkeerkaart.

Voor de realisatie van het uitgebreide en beveiligde Complete MidOffice© werkte de gemeente samen met Getronics PinkRoccade en SIMsolutions.

Bij de foto: Vanuit hun nieuwe woning regelden Nataly en Aad de Wit (m.) onder toeziend oog van wethouder John Hommes hun verhuizing helemaal digitaal.