Politie Brabant-Noord

Vrouw aangehouden voor betrokkenheid dood Ossenaar

Oss, 26-03-2009

Het rechercheonderzoek naar de dood van een 85-jarige Ossenaar heeft geleid tot de aanhouding van een 38-jarige vrouw uit Oss. Zij werd donderdagochtend rond 07.00 uur in opdracht van de officier van justitie aangehouden in de woning van een vriendin in Oss, waar ze verbleef. Zij wordt verdacht van moord cq. doodslag. Inmiddels is ze in verzekering gesteld.

Onderzoek

De Ossenaar werd vrijdag 13 maart door een kennis dood in zijn woning aan de Chrysantstraat gevonden. Al snel was duidelijk dat hij het slachtoffer was geworden van een misdrijf en door geweld om het leven was gekomen. Een team van vijfentwintig rechercheurs deed de afgelopen weken intensief onderzoek. Daarin werd een uitgebreid technisch onderzoek gehouden in de woning van het slachtoffer en werden vele getuigen verhoord. Ook hield de politie een groot buurt- en passantenonderzoek. Dit alles leidde tot de concrete verdenking van haar betrokkenheid bij de dood van de Ossenaar.

Huiszoekingen

Donderdag begint de recherche met onderzoek in de woning van de verdachte. Dit zal waarschijnlijk ook nog de gehele vrijdag in beslag nemen. Tevens wordt een huiszoeking gedaan in de woning waar ze werd aangehouden. De vrouw wordt verhoord. Het rechercheteam gaat door met het onderzoek naar de exacte omstandigheden waaronder het slachtoffer om het leven kwam.