Gemeente Haaksbergen


De gemeenteraad besloot
26-03-2009 De gemeenteraad besloot
De gemeenteraad stelde woensdagavond 25 maart een nieuwe - vereenvoudigde - inspraakverordening vast. Na vragen van raadsleden Belshof (^66) en Van Vlaanderen (LH) benadrukte burgemeester Loohuis dat de gemeenteraad de bevoegdheid houdt in bepaalde gevallen zelf inspraak in de vorm van hoorzittingen of themabijeenkomsten te houden. "Als college willen we juist meer in de voorfase de inwoners erbij betrekken. Inspraak moet geen farce worden".

De gemeentelijke welzijnsvisie 'Noaberschap en partnerschap' werd zonder discussie vastgesteld. Datzelfde gebeurde met de verordening voor de Wmo-raad. Hamerstuk was eveneens de hernieuwde beslissing op het bezwaarschrift van de heer Knippers aan de Molenstraat tegen een besluit tot weigering van zijn planschadeverzoek. De raad kende nu een vergoeding van planschade toe van 5.000 euro.

Aan het begin van de raadsvergadering werd het jaarverslag 2008 van de gemeentelijke rekenkamercommissie besproken. De heer J. Bos van de rekenkamercommissie gaf een toelichting op het verslag.

De gemeenteraad ging niet akkoord met een voorstel van D66-raadslid Belshof om na afloop van de openbare raadsvergadering een besloten vergadering te houden over het Marktpromenadeplan. Hij wilde het dan vooral hebben over stukken die onder geheimhouding voor de raad ter inzage waren gelegd. Alleen de LF-fractie ondersteunde dit voorstel. De overige raadsfracties vonden dat niet nodig (GGH-raadslid Oude Groen: "Het is voor onze inwoners van belang om de wethouder hiermee eerst z'n gan te laten gaan").