Gemeente Binnenmaas

Officiële eerste paal Oosteinde

Op woensdag 25 maart 2009 heeft wethouder L.H.J. Westerop van de gemeente Binnenmaas de officiële eerste paal geslagen voor het project Oosteinde in Heinenoord. De officieuze eerste paal was al eerder deze maand de grond in gegaan. Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd in aanwezigheid van de toekomstige bewoners en andere betrokkenen teruggekeken naar de totstandkoming van het plan. En de toekomst was te zien aan de steeds duidelijker wordende contouren van de woningen die in de eerste fase gebouwd worden.

In totaal zullen er in drie fasen 146 woningen verrijzen in het plan Oosteinde. In 2012 moet deze nieuwe wijk in Heinenoord klaar zijn. Er wordt voor verschillende doelgroepen gebouwd. Er komen starterswoningen, rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en in de laatste fase ook vrijstaande woningen. Kanters Bouw en Vastgoed BV is de bouwer van het plan.
In zijn toespraak referereerde wethouder Westerop aan de kwaliteitsimpuls die de kern Heinenoord met dit project krijgt: In 2012, als de laatste woningen worden opgeleverd, is Heinenoord een complete en toekomstbestendige kern geworden, met voldoende draagvlak om voorzieningen intact te houden. Bijvoorbeeld door verenigingen en scholen te laten groeien. De verwezenlijking van Oosteinde draagt bij aan de vitaliteit van het dorp en daarmee past het heel goed in het project Vitale kernen, waar Binnenmaas volop mee bezig is.

Op deze website onder de kop 'Wonen & Leven/Nieuwbouwprojecten' meer informatie over het Oosteinde te vinden.

Officiële eerste paal Oosteinde Officiële eerste paal Oosteinde