Politie Zuid-Holland-Zuid

26/03 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 26-03-2009 o Persberichten district I

AANHOUDING IN ONDERZOEK SCHIETPARTIJ
Dordrecht - In het onderzoek naar de mogelijke schietpartij van 20 maart jl is duidelijk geworden dat op 20 maart rond 23.00 uur op de W.H. Vliegenstraat daadwerkelijk een schietincident heeft plaatsgevonden. Daarbij werd een 21-jarige man uit Dordrecht geraakt. Hij was niet levensgevaarlijk gewond, maar moest wel in het ziekenhuis behandeld worden. De politie is direct een onderzoek gestart dat resulteerde in een aanhouding. Op 21 maart j.l. werd in Lelystad een 25-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident en naar het politiebureau in Dordrecht overgebracht. De verdachte is op 25 maart in bewaring gesteld door de rechter-commissaris.
De politie zet het onderzoek voort en kan op dit moment geen verdere mededelingen doen.

PANNETJE VERGETEN
DORDRECHT - Een vergeten pan soep op het vuur deden woensdagmiddag 25 maart 2009 omstreeks 12.10 uur brandweer en politie uitrukken naar een woning in de Jongkindstraat. Bleek dat de bewoonster de kinderen naar school bracht en vergeten was het gas uit te zetten. Het gevolg was een behoorlijke rookontwikkeling in de woning. De brandweer heeft de woning geventileerd, waarna het leed geleden was.

WINKELDIEFSTALLEN
DORDRECHT - Twee meisjes van 14 jaar uit Dordrecht en 15 jaar uit Biervliet zijn aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op woensdagmiddag 25 maart 2009 omstreeks 13.25 uur op de Drievriendenhof. De meisjes stalen voor 130 euro kleding uit een winkel en werden betrapt door beveiligingspersoneel toen ze de winkel verlieten. Politieagenten vonden ook nog kleding terwaarde van 75 euro welke kort daarvoor door de meisjes in een winkel in de Sisarijs of Sarisgang waren gestolen. Beide meisjes zijn na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op. De kleding is weer terug naar de winkels.
DORDRECHT - Een 24-jarige man uit Rotterdam is aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op woensdagmiddag 25 maart 2009 omstreeks 15.00 uur in een winkel op de Voorstraat. De man maakte gebruik van een geprepareerde tas en stal voor 295 euro aan make-up spullen. Hij werd betrapt door beveiligingspersoneel en overgedragen aan de politie. De man is na verhoor heengezonden. De geprepareerde tas is in beslag genomen. De onpolitiek maakt proces-verbaal op.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT Tijdens een verkeerscontrole in Dordrecht hebben politieagenten van het verkeershandhavingsteam 54 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 37 keer het niet dragen van de autogordel, 1 keer wegens het negeren van het rode verkeerslicht, 2 keer voor het niet hands-free bellen, 1 keer voor het niet hebben van een rijbewijs, 1 keer voor het niet hebben van een kentekenbewijs en 12 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid van 50 km/uur. Ze hielden de controles op woensdag 25 maart 2009 op de Copernicusweg, de Jagerweg, de Provincialeweg, de Mijlweg, de Rijksstraatweg en de Pieter Zeemanweg. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur. Er werden ongeveer 500 bestuurders gecontroleerde.

TEGEN VERKEERSZUIL
DORDRECHT Een 17-jarige jongen uit Dordrecht is met zijn snorfiets tegen een verkeerszuil aangereden. Dit gebeurde op woensdagavond 25 maart 2009 omstreeks 20.15 uur op de Mauritsweg. Door onbekende oorzaak reed de jongen tegen een verkeerszuil van een wegversmalling. Normaal moeten fietsers en bromfietsers deze zuil rechts passeren. De jongen raakte onder andere gewond aan zijn hoofd. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De snorfiets raakte aan de voorzijde beschadigd.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT Op woensdagavond 25 maart 2009 omstreeks 21.00 uur is op het Weeshuisplein een 44-jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ongeveer 1 promille (445 ug/l). Hij is na verhoor met een rijverbod van 4 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

HELING FIETS
ZWIJNDRECHT Een 14-jarige jongen uit Zwijndrecht is door politieagenten aangehouden wegens heling van een fiets. Dit gebeurde op woensdagavond 25 maart 2009 omstreeks 21.50 uur op de Passage. De jongen had de fiets voor 25 euro gekocht van een vage kennis. De fiets was in januari 2009 in Zwijndrecht gestolen. De jongen is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.