Siemens


Den Haag, donderdag 26 maart 2009

Multifunctioneel bedienen, monitoren en besturen met helder display

De Siemens-divisie Industry Automation breidt haar serie Multi Panels uit met een apparaat voor veeleisende bedienings- en monitoringtaken. Het Simatic Multi Panel 177 is voorzien van een helder 6-inch-TFT-touchdisplay met 64 k kleuren, alsmede tal van interfaces, variërend van USB en 10/100-Mbit/s-Ethernet tot RS485 en Profibus DP.

Naast het bedienen en monitoren van machines en installaties kan het Multi Panel 177 ook worden toegepast voor aanvullende automatiseringstaken, bijvoorbeeld besturingstaken. Hiervoor wordt de software PLC Simatic WinAC MP 2008 voor WinAC MP 177 in het Multi Panel geïmplementeerd en wordt het Multi Panel zoals andere Simatic controllers in Step7 geconfigureerd. Men projecteert het nieuwe Multi Panel met de engineeringsoftware Simatic WinCC flexible 2008 SP1 vanaf versie Compact.

De nieuwe onderhoudsvrije Simatic Multi Panel 177 6 Touch werkt zonder harde schijf en ventilator en is hierdoor bij uitstek geschikt voor toepassing in de directe omgeving van machines. De geïntegreerde data-remanentie zorgt ervoor dat de procesgegevens ook bij een onderbreking van de spanningstoevoer behouden blijven. De combinatie van Multi Panel en soft-PLC is verkrijgbaar als compleet voorgeconfigureerd, direct inschakelbaar pakket. Hierdoor is het apparaat tevens geschikt voor de migratie van tal van oplossingen voor de uit de verkoop genomen complete Simatic-C7.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry Automation, Robert Vincente,
Tel: (070) 333 1353
E-mail: robert.vincente@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/industry

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo