Gemeente Bussum

Vernielingen in de openbare ruimte

Van 11 tot en met 18 maart is het wijkteam Naarden/Bussum van de politie geconfronteerd met een fiks aantal vernielingen aan autos. In de nacht van zaterdag op zondag zijn van ruim 50 autos antennes vernield of vermist. Dit gebeurde onder andere in de: Irisstraat, Gentiaanstraat, Kamerlingh Onnesweg, en Bremstraat. Opvallend is dat er tot op heden maar vijf mensen uit die omgeving aangifte hebben gedaan. Misschien is inmiddels een klein gedeelte van de antennes teruggevonden door buurtbewoners. Veel mensen vinden aangiftes doen maar gedoe en een handeling waar veel tijd in gaat zitten.

Internetaangifte

Dat hoeft dus niet! Graag wil de politie u erop wijzen dat het mogelijk is internetaangifte te doen.

Ga naar www.politie.nl/Gooi_en_Vechtstreek/aangifte/ hier vind u snel uw weg in de internetaangifte.

Overig Vandalisme

Helaas is het niet alleen bij de antennes gebleven; er zijn in de betreffende buurt ook tuinbeeldjes op autos gezet waardoor de lak beschadigd raakte. In dezelfde nacht zijn er op het Boekweitplein de banden van een auto lek gestoken. Rondom station Naarden-Bussum staan veel fietsen; een oplettende voorbijganger heeft zaterdagnacht gezien dat er drie fietsen door jongeren zijn vernield. Hij waarschuwde via 112 de politie die snel ter plaatse was en erger heeft voorkomen. Helaas heeft de politie de daders nog niet kunnen achterhalen. Ook is van de vernielde fietsen nog geen aangifte gedaan.Tenslotte heeft een aannemer op maandag 16 maart aangifte gedaan van het ingooien van een ruit van een nieuwbouwwoning aan de Brinklaan. Vermoedelijk heeft dit voorval ook in het weekend plaats gevonden.

Meehelpen aan veilige woonomgeving

Bent u getuige van bovenstaande voorvallen? Doe dan aangifte en vermeld waar u getuige van bent. Geef het door middels 112 en u helpt uw woon- en leefomgeving veiliger te maken!