Gemeente Bussum

Steunpunt Mantelzorg zorgt voor verlichting

Ons land telt honderdduizenden mensen die meehelpen bij de verzorging van hun partner, familieleden, vrienden of buren. Vanwege ouderdom, ziekte of handicap zijn zij afhankelijk van de hulp van anderen. We noemen dat mantelzorg en het kan variëren van het doen van de boodschappen tot het leveren van 24-uurs zorg.

Informatie en Advies

Gelukkig lukt het velen om het verlenen van mantelzorg op een prettige manier in het eigen leven in te passen. Dat kan ook veel voldoening geven. Maar ook komt het vaak voor dat mantelzorgers zelf steun of advies kunnen gebruiken. Precies om die reden is er in onze regio een Steunpunt Mantelzorg. Aan de diensten van het Steunpunt zijn geen kosten verbonden. Wel wordt soms een bijdrage gevraagd voor deelname aan cursussen en activiteiten. Mantelzorgers kunnen bij het Steunpunt terecht voor persoonlijke ondersteuning, informatie en advies. Verder kan het Steunpunt helpen met `regeltaken' of bemiddelen bij overname van zorg. Voor jongere en allochtone mantelzorgers heeft het Steunpunt een specifiek aanbod.

Contacten en activiteiten

Ook voor contacten met andere mantelzorgers of ontspannende activiteiten kunnen mantelzorgers bij het Steunpunt terecht. Het Steunpunt mantelzorg is telefonisch bereikbaar op werkdagen, van 9.00 tot 13.00 uur, tel. (035) 697 00 50. Op die tijden is het ook mogelijk zonder afspraak bij het Steunpunt binnen te lopen, aan de Geuzenweg 9A te Hilversum. Voor algemene informatie (waaronder mantelzorgondersteuning) kan er ook contact worden opgenomen met Wijzer, aan de Landstraat 80 te Bussum. Iedere werkdag geopend van 9.00 tot 13.00, tel. (035)6928530.

Belgerinkel naar de Winkel

Op de fiets naar de winkel loont. Dat is altijd al zo geweest, want wie fietst naar de winkel maakt winst voor zijn gezondheid, voor zijn portemonnee en voor het milieu. Tussen 9 mei en 27 juni is het dubbel interessant om fietsend naar de winkel te gaan.