Gemeente Bussum

Bewaakte fietsenstalling centrum

Vanaf april bewaakte fietsenstalling centrum

Met de actie Met belgerinkel naar de winkel wil de gemeente het gebruik van de fiets voor het doen van inkopen in het centrum bevorderen. Dat is beter voor het milieu, de gezondheid en legt minder beslag op de schaarse autoparkeerplaatsen in het centrum. Maar dan moet je je fiets wel veilig kwijt kunnen, want er worden er te veel gestolen!

Bij de bibliotheek

Om aan die wens tegemoet te komen richt de gemeente op de belangrijkste winkeldagen van de week een bewaakte fietsenstalling in. De bestaande fietsenstalling bij de bibliotheek tussen Brinklaan en Wilhelminaplantsoen wordt met een paar kleine aanpassingen geschikt gemaakt als bewaakte fietsenstalling. Zo worden de ingangen op één na afsluitbaar gemaakt en komt er een klein onderkomen voor de bewakers. Daar zal uiteraard ook een fietspomp te leen zijn.

De bewaakte stalling zal op donderdag (marktdag) van 8 tot 17 uur open zijn, op vrijdag en zaterdag van 9 tot 17 uur. Het gebruik van de stalling is GRATIS. Natuurlijk moet u uw fiets als gebruikelijk met een goed slot vastzetten aan de fietsklem in de stalling. U krijgt bij aankomst een bonnetje, bij inlevering waarvan u uw fiets weer mag meenemen.

Bewakers in oranje/blauwe jas

De vier nieuwe bewakers werken in koppels van twee en hebben er zin in! Ze zijn alle vier op zoek naar een vaste baan en doen op deze manier werkervaring op. De heren Elami Sobi, Labboui, Wakelkamp en Zenden zullen herkenbaar zijn aan de oranje/blauwe jas van het buitendienstpersoneel van de gemeente met voorop het gemeentelogo en achterop de tekst toezicht.

Opening in april

Vanaf begin april tot het moment van opening van de stalling gaan de nieuwe toezichthouders alvast op ronde mee met de reguliere BOAs. Ze doen daarmee alvast wat extra stratenkennis op zodat ze bezoekers desgewenst op weg kunnen helpen in het centrum. Zodra de opening bekend is wordt deze zo snel mogelijk bekend gemaakt in de gemeentepagina van deze krant.