Gemeente Sneek



1.3.1. bro voorontwerpbestemmingsplan noorderhoek

Vooraankondiging ogv art. 1.3.1. bro voorontwerpbestemmingsplan Noorderhoek

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Sneek kennis dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het realiseren van een gebouw voor energievoorziening en decentrale sanitatie & hergebruik in Noorderhoek.

Het perceel waar het gebouw gerealiseerd moet worden, ligt tussen de Napjusstraat, de Harmen Sytstrastraat, Lutzen Wagenaarstraat en de dr Wumkesstraat.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is de duurzaamheidopgave van de herstructurering van Noorderhoek. Het is de bedoeling dat nieuwe huizen zo duurzaam mogelijk worden gebouwd. Het Desah-systeem houdt in dat nieuwe woningen een nieuwe manier krijgen van het inzamelen van afvalwater. Het afvalwater wordt direct in de wijk in een speciaal ontwikkelde installatie gezuiverd. Reststoffen van het zuiveringsproces worden hergebruikt. Door de realisatie van een Desah-gebouw wordt bijgedragen aan de duurzaamheidopgave.

N.a.v. deze vooraankondiging is het nog niet mogelijk te reageren. Er liggen op dit moment ook nog geen stukken ter inzage. Binnenkort zal het voorontwerp (omstreeks week 17 of week 18) gedurende twee weken ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis van Sneek, Kruizebroederstraat 26. Tevens is het voorontwerp dan in te zien op de gemeentelijke internetsite: http://www.sneek.nl/, onder `Actueel in Sneek', `Nieuws over bestemmingsplannen'. Gedurende de termijn van ter inzage legging van het voorontwerpbestemmingsplan kan eenieder een inspraakreactie kenbaar maken.

De kennisgeving van de ter inzage legging van het voorontwerpbestemmingsplan wordt in 2009 omstreeks week 17 of week 18 gepubliceerd in het Sneeker Nieuwsblad, de Staatscourant en langs elektronische weg (gemeentelijke internetsite).

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Ontwikkeling van de gemeente Sneek (mevr C. Sleyfer, 0515 485543) Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.