Senternovem

26-03-2009 | Duizenden basisschoolleerlingen lopen voor water

Ruim 18.000 leerlingen lopen voor drinkwater- en sanitatieprojecten in ontwikkelingslanden

Een overweldigend aantal leerlingen van groep 7 en 8 lopen, op 50 locaties verspreid in het land, 6 kilometer met 6 liter water in een rugzakje. Deze leerlingen van 390 basisscholen laten zich sponsoren door familie, vrienden en bekenden. Het landelijke startsein voor Wandelen voor Water werd op 25 maart 9.40 uur gegeven bij het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen door de heer Klaas Kok, wethouder Onderwijs van Provincie Noord-Holland samen met de heer Wim Van Gelder, bestuursvoorzitter Aqua for All.

wandelenvoorwater_logo Sylvana Simons, presentatrice en ambassadeur van Simavi, verzorgt de warming-up voor de ruim 400 kinderen van scholen uit de nabije omgeving. Deze leerlingen lopen voor een drinkwater- en sanitatieproject van Simavi in Kenia. Na afloop van de wandeling, om 11.00 uur, zal er een cheque overhandigd worden met de totaalopbrengst van deze wandeling.

Wandelen voor Water
Het doel van Wandelen voor Water is tweeledig: ervaren dat leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden dagelijks 6 km moeten lopen om 6 liter water te halen voor het gezin (bewustwording drinkwater-problematiek) en het inzamelen van geld voor drinkwater- en sanitatieprojecten. Wandelen voor Water vindt jaarlijks plaats in de week van Wereldwaterdag.
De totaalopbrengst van Wandelen voor Water wordt verdubbeld door Aqua for All. De verwachte opbrengst ligt rond de 1 miljoen euro en zal besteed worden aan diverse drinkwater- en sanitatieprojecten in Afrika en Azië.

Wandelen voor Water is een initiatief van stichting Aqua for All en wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd. De sponsorloop wordt mede mogelijk gemaakt door SIMAVI, ZOA Vluchtelingenzorg, AMREF Flying Doctors, provinciale COS-sen, Rotary Clubs, drinkwaterbedrijven, waterschappen en andere
ontwikkelingsorganisaties.

De animo voor Wandelen voor Water is sterk gegroeid. Zeven jaar geleden liepen er 700 leerlingen mee, de verwachting is dat er in 2010 ruim 25.000 leerlingen uit groep 7 en 8 mee zullen doen.