Gemeente Rhenen


Bestemmingsplan Vogelenzang op de rol

26 maart 2009 - De gemeente Rhenen heeft het bureau SAB opdracht verleend om een voorontwerpbestemmingsplan voor de woonwijk Vogelenzang te maken. Door nu de opdracht te verlenen blijft het project op schema zodat de woningbouw volgens planning begin volgend jaar kan beginnen.

Begin maart werd het voorlopig stedenbouwkundig ontwerp voor dit plan door de gemeente, de stedenbouwkundige Shyam Khandekar en Bouwfonds gepresenteerd. Een adviesgroep uit omwonenden, ondernemers en belangenorganisaties, heeft gesproken over een mogelijke invulling van de wijk. De uitkomst van die gesprekken is, samen met het gemeentelijke programma van eisen, vertaald in een voorlopig stedenbouwkundig ontwerp.

De volgende stap in het proces is het opstellen van een bestemmingsplan. Deze wordt gebaseerd op het in april 2009 door de raad vast te stellen voorlopig ontwerp. Drie bureaus zijn benaderd om een offerte uit te brengen. Alle drie hebben zij gehoor gegeven aan het verzoek en hebben een offerte uitgebracht. Aan SAB wordt opdracht verleend voor het opstellen van bestemmingsplan Vogelenzang.

In de hal van het gemeentehuis is een maquette van het plan te bezichtigen.