Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 26-03-2009

Peperspray voor scooterdief

TILBURG: Surveillerende agenten zagen woensdagavond 25 maart om 19.45 uur een scooter met hoge snelheid door rood licht rijden op de kruising Heikantlaan / Haendellaan. De twee berijders hadden niet in de gaten dat er een politieauto achter ze reed en op Mozartlaan moesten ze stoppen. Het was de bedoeling dat de bestuurder van de scooter een bekeuring zou krijgen. Het liep echter anders.

Al bij aanvang van het gesprek gedroeg de bestuurder zich
recalcitrant. Op een gegeven moment zette hij het op een lopen. Bij de achtervolging gooide hij kliko's omver om die manier de weg voor de agenten te versperren. Er kwam uiteindelijk peperspray aan te pas om de 17-jarige jongeman uit Tilburg in te rekenen. Hij verzette zich fysiek tegen zijn aanhouding.

Ondertussen hadden getuige gezien dat zijn bijrijder zich had ontdaan van een plastic zak. De plastic zak zat verstopt onder het zadel van de scooter en werd door de bijrijder in de bosjes gegooid. Met behulp van een politiehond werd de tas teruggevonden. In de tas bleken net gerooide hennepplanten te zitten. Bij de arrestatie van de bijrijder gaf de 18-jarige inwoner van Tilburg in eerste instantie een valse naam op. Bij aankomst in het politiebureau herkenden andere agenten met als een 18-jarige Ook met de scooter, een Gilera Typhoon, was iets aan de hand. Die was namelijk maandagavond 23 maart vanuit de
Griegstraat in Tilburg gestolen.

Het duo is gearresteerd, ingesloten en in verzekering gesteld. Ze worden verdacht van diefstal cq. heling van de scooter en overtreding van de Opiumwet. Daarnaast volgen er bekeuringen voor de begane verkeersovertredingen.

Verkeersruzie leidt tot geweld

GOIRLE: Naar aanleiding van een verkeersruzie is de politie op zoek naar de bestuurder van een bestelbus met aanhanger. Het incident gebeurde woensdagmiddag 25 maart rond 15.30 uur op de Rillaerse Baan. Volgens het slachtoffer hinderde de bestuurder van het bestelbusje het overige verkeer op de Ringbaan West. Ter hoogte van het tankstation stond hij verkeerd zijn voorgesorteerd en hinderde op die manier het overige verkeer. Even later werd het slachtoffer afgesneden door de combinatie. Op een gegeven moment moest het verkeer stoppen en stapte de bestuurder van de bestelbusje uit. Hij liep naar zijn slachtoffer achter hem, trok de deur open en deelde een klap uit. Het 68-jarige slachtoffer kon de daaropvolgende klappen ontwijken. Toen het verkeer weer op gang kwam, ging de belager er vandoor in de richting van de wijk De Hellen. De 68-jarige Nijmegenaar deed aangifte van
mishandeling. Aan de hand van het opgenomen kenteken stelt de politie een nader onderzoek in.

Arrestaties na zware mishandeling

TILBURG: De politie heeft twee mannen opgepakt op verdenking van het plegen van een ernstige mishandeling. Het geweld vond plaats op maandagavond 23 maart in een supermarkt aan de Jan Heinstraat.

Een 28-jarige man om 19.15 uur werd bij de kassa lastig gevallen door twee onbekende mannen. Er ontstond ruzie, waarbij de twee belagers hun slachtoffer in elkaar sloegen. Daarbij werd geschopt, geslagen en kreeg het kreeg het slachtoffer een klap op zijn hoofd met een fles. De klap was zodanig dat fles rode wijn kapot ging. Hierdoor verloor hij tijdelijk het bewustzijn. De agressors gingen er daarna vandoor. Ze waren echter vast gelegd op de camerabeelden van het
bewakingssysteem. Agenten herkenden één van de verdachten als een 22-jarige inwoner van Tilburg.
Zijn maatje bleek een 21-jarige man uit Tilburg te zijn. Het tweetal donderdagochtend 26 maart opgepakt en ingesloten. Het slachtoffer werd na het voorval ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Hij is daarna zelfstandig naar de EHBO-afdeling van het ziekenhuis gegaan en deed vervolgens aangifte. De twee arrestanten worden momenteel verhoord.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 26-03-2009 14:17 | © Regio Midden en West Brabant |