Gemeente Kaag en Braassem

Meedenken over het nieuwe dorpshart Leimuiden
rij-huizen.jpg

Het beste dorpscentrum krijg je als je betrokkenen laat meedenken over de omgeving waarin ze zelf wonen, werken of winkelen. Dit is de stellige mening van zowel de gemeente Kaag en Braassem als projectontwikkelaar Leyten.

De plannen van Leyten voor het nieuwe dorpshart van Leimuiden kwamen eind vorig jaar als beste uit de bus. Ook in de tweede fase van het ontwerp krijgen mensen de kans om mee te denken.

Â

Ontwerpateliers

Projectontwikkelaar Leyten organiseert dit voorjaar een aantal ontwerpateliers. Dat houdt in dat met kleine groepen mensen gekeken wordt hoe het eerste ontwerp van Leyten verbeterd kan worden. Met de bewoners van de Résidence (appartementencomplex boven de winkels) is het eerste ontwerpatelier eind februari al geweest. Op basis daarvan bekijkt Leyten nu hoe zij de parkeergelegenheid voor deze groep bewoners in het plan kan aanpassen. Ook is al gesproken met enkele zorgondernemers over hun behoeften en wensen voor nieuwe huisvesting in het dorpshart.

Â

Er komen nog meer ontwerpateliers met winkeliers, met bewoners en andere belangstellenden uit het dorp. Als u aan één van deze ontwerpateliers wilt meedoen, kunt u zich voor 10 april melden bij de heer Van Neijenhof op tel. (071) 332 72 72 of per e-mail op info@kaagenbraassem.nl.

Â

De publicatie in het Witte Weekblad van 25 maart 2009 staat onderaan deze pagina. Meer informatie over dit project kunt u lezen bij Wonen en bouwen, ruimtelijke projecten.


* Nieuw dorpshart Leimuiden, publicatie Witte Weekblad 25 maart 2009.pdf (147,86 KB)